Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoge verwachtingen over inhaalmogelijkheden tijdens de GP van Miami

Op zondag 8 mei wordt de eerste Grand Prix van Miami verreden op een gloednieuw circuit. Volgens Valtteri Bottas kunnen we een inhaalfestijn verwachten door de karakteristieken van het Miami International Autodrome.

Het is altijd even afwachten hoe een nieuw Formule 1-circuit bevalt, maar de reacties van de coureurs over het nieuwe circuit in Miami zijn bemoedigend. Zo ook van Valtteri Bottas, die het Miami International Autodrome beschrijft als een locatie waar men 'heel erg goed in kan halen'. De F1-coureurs kennen het circuit, dat recentelijk pas is afgebouwd, alleen nog maar via de simulator. Bottas heeft de pre-race simulaties al gedaan en is erg enthousiast door wat hij heeft gezien, zo deelt hij met onder meer RacingNews365. "Ik heb veel gespendeerd in de simulator, en het was goed om te zien dat het circuit erg goed is voor inhaalacties. Ik denk dat de manier waarop het circuit is gebouwd er positief uitziet. Het zou een goede plek moeten zijn om te racen."

Bottas weet al waar hij kan inhalen

Het Miami International Autodrome kent 19 bochten, verdeeld over het 5,41 kilometer lange circuit. Het circuit is gebouwd rondom het bekende Hard Rock Stadium en kent naast een paar lastige bochtige sectoren twee lange rechte stukken. Bottas verwacht dat de karakteristieken van het circuit bij zullen dragen aan een spannende race. "Ja, erg lange rechte stukken en een paar plaatsen waar je goed kan inhalen. We gaan zien hoe het zal zijn in het echt, maar op papier ziet het er goed uit. Ik weet zeker dat het een geslaagd evenement gaat worden", aldus de Alfa Romeo-coureur. Check hieronder een hotlap op een simulator, verreden door George Russell.

1MI2SL_FTfQ

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China