Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hogere achtervleugels in de Formule 1 vanaf 2019

De Formule 1 krijgt in 2019 hogere achtervleugels. De huidige achtervleugels die in 2017 werden geïntroduceerd zouden het zicht naar achteren teveel blokkeren.

Er werd de afgelopen anderhalf jaar herhaaldelijk geklaagd over slecht zicht naar achteren. De achtervleugels zouden het zicht naar achteren teveel blokkeren en dus heeft de FIA besloten de achtervleugels voor 2019 met vijf centimeter te verhogen, zo weet Autosport.com te melden. Daarnaast worden de spiegels zelf lager en iets verder naar buiten toe geplaatst. Hierdoor moet er een grotere doorkijk tussen de bovenkant van de sidespods en de achterkant van achtervleugels gecreëerd worden.

Directe aanleiding voor het besluit is het incident op de Red Bull Ring, waarbij Sebastian Vettel de achteropkomende Carlos Sainz compleet miste en hem daardoor in de weg reed. De Duitser weet het incident aan slecht zicht naar achteren toe, maar dat kon niet voorkomen dat hij een gridstraf kreeg. De geplande aanpassingen aan de achtervleugels moeten nog worden goedgekeurd door zowel de F1 Strategy Group als de World Motor Sport Council, maar dat zou slechts een formaliteit zijn.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"