© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hogere achtervleugels in de Formule 1 vanaf 2019

28 aug. 2018 14:23 Jan van der Burgt 3 reacties
De Formule 1 krijgt in 2019 hogere achtervleugels. De huidige achtervleugels die in 2017 werden geïntroduceerd zouden het zicht naar achteren teveel blokkeren.

Er werd de afgelopen anderhalf jaar herhaaldelijk geklaagd over slecht zicht naar achteren. De achtervleugels zouden het zicht naar achteren teveel blokkeren en dus heeft de FIA besloten de achtervleugels voor 2019 met vijf centimeter te verhogen, zo weet Autosport.com te melden. Daarnaast worden de spiegels zelf lager en iets verder naar buiten toe geplaatst. Hierdoor moet er een grotere doorkijk tussen de bovenkant van de sidespods en de achterkant van achtervleugels gecreëerd worden.

Directe aanleiding voor het besluit is het incident op de Red Bull Ring, waarbij Sebastian Vettel de achteropkomende Carlos Sainz compleet miste en hem daardoor in de weg reed. De Duitser weet het incident aan slecht zicht naar achteren toe, maar dat kon niet voorkomen dat hij een gridstraf kreeg.

De geplande aanpassingen aan de achtervleugels moeten nog worden goedgekeurd door zowel de F1 Strategy Group als de World Motor Sport Council, maar dat zou slechts een formaliteit zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen