Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Woedende Tsunoda rijdt bijna op Ricciardo in na GP Bahrein

Na de Grand Prix van Bahrein is de stemming bij Visa Cash App RB (RB) niet opperbest. Teamorders zorgden voor boze boordradio's van Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda én een wilde actie van de laatstgenoemde coureur.

Ricciardo race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wat was er toch allemaal aan de hand bij RB in de slotfase van de race? Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo waren in gevecht met Kevin Magnussen en net op het moment dat Tsunoda Magnussen binnen hengelde, kwam er vanaf de pitmuur een teamorder om Ricciardo voorbij te laten. De Australiër reed in tegenstelling tot zijn teamgenoot op softs en kreeg zo de kans om Magnussen te passeren. Het ging om de twaalfde plaats.

Tsunoda was het er echter helemaal niet mee eens, gaf eerst geen gehoor aan de oproep en reed toen hij Ricciardo toch voorbij liet woest over het Bahrain International Circuit. De onvrede was goed te horen over de boordradio: "Daniel is helemaal niet sneller!"

Het incident kreeg nog een staartje direct na de laatste ronde, zo blijkt uit video's die op social media circuleren. De boze Tsunoda haalt Ricciardo op weg terug naar de pits in, op bizarre wijze, verremt zich en botst bij het uitaccelereren bijna nog een keer op zijn teamgenoot. Ricciardo reageert na afloop.

Afspraak

"We hebben er voor de race nog over gesproken", stelt Ricciardo. "Je neemt de strategie door en hebt bepaalde plannen welke strategie je misschien gaat volgen. Maar het was aannemelijk dat ik op nieuwe softs de race zou eindigen en dan kon aanvallen. De teamorder was daarom te verwachten. Ik weet dat je in een race meer emoties hebt en het intenser kan zijn, maar de teamorder kwam niet als een verrassing."

Ricciardo kan ook haarfijn uitleggen waarom hij het voordeel van de twijfel verdiende. "Op de softs telt elke ronde en je probeert alle kleine beetjes grip eruit te krijgen. Dus je moet op de teamorder reageren. We reden niet in de punten, dus we hadden ook niets te verliezen. Laat me gaan en kijk of ik iets kan bewerkstelligen."

Heeft RB nog overwogen om de posities weer terug te wisselen in de laatste ronde? "Ik weet niet of het een coureur boeit of hij dertiende of veertiende wordt. Mij boeit het niet, in ieder geval. Als het team had gezegd dat ik hem weer voorbij moest laten, had ik het gedaan. Maar dat maakt me niet uit. Als we om de negende of tiende plaats hadden gestreden en ik niets kon winnen, wissel je misschien weer terug. Het was de eerste race en ja, er was een conflict, maar ik wil niet dat dat de toon zet voor het seizoen. We hebben erover gesproken in de briefing en hopelijk is Yuki gekalmeerd."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden