Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda-baas: 'We kunnen trots zijn op onze ontwikkeling'

Het huwelijk tussen McLaren en motorleverancier Honda is tot nu toe geen gelukkig huwelijk. Het Japanse bedrijf levert al vanaf het begin van de samenwerking ondermaatse prestaties, met vooral het begin van dit seizoen als dieptepunt. Na een half seizoen mag Honda toch trots zijn op zichzelf, meent Honda-baas Yusuke Hasegawa. De ontwikkeling die het bedrijf doormaakt is goed te noemen en het gewenste niveau van het voorseizoen is eindelijk bereikt.

Tijdens de laatste wedstrijd voor de zomerstop op de Hungaroring konden Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne eindelijk weer eens vechten om de punten. Alonso lukte dat al wel eerder, maar telkens zag hij zijn pogingen om in de punten te eindigen stranden door technische problemen. Er zit dus een stijgende lijn in bij Honda en daar mag het bedrijf best trots op zijn, aldus Honda-baas Yusuke Hasegawa. "We zitten nu op het niveau dat we hadden willen bereiken tijdens de testdagen in Barcelona afgelopen maart. In vijf maanden tijd hebben we een enorme inhaalslag gemaakt, waar we zeker trots op mogen zijn. Het is niet gemakkelijk om in zo'n korte tijd zoveel terrein goed te maken" , zegt Hasegawa tegenover Racer.com .

Toch is de inhaalslag die de Japanse motorfabrikant heeft gemaakt nog lang niet genoeg, erkent ook Hasegawa. Er moeten nog heel wat paardenkrachten meer uit de motor worden geperst en daarnaast moet de betrouwbaarheid nog flink omhoog, wil Honda het Mercedes en Ferrari lastig gaan maken in de toekomst. "Ik heb gemengde gevoelens. Aan de ene kant ben ik blij met de voortgang, maar aan de andere kant is het niet genoeg om het de topteams moeilijk te maken dit seizoen. Ik ben teleurgesteld in het feit dat we zo'n slechte eerste helft van het seizoen hebben gehad. Het is daarom ook moeilijk om te zeggen dat de prestaties van de afgelopen tijd bevredigend zijn." Of het huwelijk van McLaren en Honda ook in 2018 stand zal houden is nog niet bekend. Naar verluidt heeft McLaren al bij Ferrari, Mercedes en Renault geïnformeerd naar motoren, waarbij een overstap naar Renault het meest logisch wordt geacht.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'