© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Honda-baas: ‘We zullen in 2018 veel sterker zijn’

01 jul. 2017 20:22 Rik Alkema 0 reacties
Het is inmiddels vrij ongeloofwaardig aan het worden, maar Honda-topman Yusuke Hasegawa heeft aangegeven dat Honda in 2018 toch écht een betere motor zal gaan leveren.

Yusuke Hasegawa gelooft dat Honda in 2018 stuk sterker is

Sinds de herintrede van Honda in de Formule 1 in 2015 roept de motorfabrikant dat de motor ‘steeds beter wordt’. Hoewel Honda in eerste instantie een volledig ander concept hanteerde dan dit seizoen, gelooft Hasegawa dat Honda nu echt de goede weg is ingeslagen.

Dit seizoen kan Honda in ieder geval naar hartenlust experimenteren met de motor. Het team van McLaren heeft inmiddels al een karrenvracht aan gridstraffen aan de broek en punten lijken nog ver weg. Toch lukte het Fernando Alonso om in Baku wel twee punten te scoren, terwijl dat nu juist een ‘slecht’ circuit is volgens Hasegawa.

“We dachten dat we in Baku geen enkele kans maakten met onze motor. We hadden verwacht mijlenver achter te liggen, maar halen toch punten”, zegt de Japanner tegenover Speed Week. “Dus hebben we de nieuwste motor nog even achterwege gelaten en de ‘Spec 2-motor’ gebruikt. De ‘Spec 3-motor’ kan nu ingezet worden in Oostenrijk.”

Hoewel Honda dus niet volledig werd weggereden in Baku en Alonso zelfs punten scoorde, heerst er nog geen hosanna stemming. Maar vooruitgang is er zeker volgens Hasegawa en volgend seizoen doet Honda écht weer mee. “Dit is een stap in de juiste richting. We zitten nu op het goede pad. We zullen de achterstand dit seizoen niet volledig inlopen, maar volgend seizoen zullen we een stuk sterker zijn”, doet Hasegawa een belofte die we vaker gehoord hebben.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen