Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda beleefde 'finest hour' in Formule 1 GP Bahrein 2018

Komend weekeinde staat de Grand Prix van Bahrein op de agenda. Deze race was in 2018 het decor van Honda's 'finest hour' van het hele seizoen, met de vierde plaats van Pierre Gasly.

Gasly Bahrein 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het gaat misschien wat ver om de Grand Prix van Bahrein in 2018 als de wederopstanding van Honda in de Formule 1 te bestempelen. Feit is dat Honda toen iets presteerde wat niemand voor mogelijk had gehouden: un de tweede race met Toro Rosso als nieuwe afnemer van de Japanse krachtbron snelde Honda naar het beste resultaat sinds de terugkeer in de sport in 2015.

De race daarvoor liep nog uit op een deceptie. Pierre Gasly viel uit met - jawel - een motorprobleem; teamgenoot Brendon Hartley was de laatste van de geklasseerde rijders. Het was echter 'nog maar' eerste race van de nieuwe alliantie tussen Toro Rosso en Honda, dus opstartproblemen werden voor lief genomen.

Van enige ingetogenheid was geen sprake meer toen Gasly twee weken later in Bahrein zijn Toro Rosso pardoes naar de zesde positie in de kwalificatie stuurde. Dat werd vanwege een gridstraf voor Lewis Hamilton zelfs een vijfde plaats op de grid. Naar voren kijken, durfde Gasly niet, want 'Max Verstappen en Hamilton komen waarschijnlijk makkelijk naar voren.' Die twee reden echter tegen elkaar aan, waardoor het voor Verstappen al gauw over en uit was.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na afloop van de kwalificatie verwachtte de Fransman vooral met Haas F1 en Renault te vechten, maar in plaats daarvan reed hij in niemandsland naar de vierde plaats - terwijl zeventien coureurs de finish zagen. Zijn laagste klassering in de race was P9, direct na zijn pitstop. De rondetijden waren prima en de vreugde was groot toen hij als vierde de streep passeerde.

"Ongelooflijk, wat een geweldige dag en wat een geweldig resultaat voor Toro Rosso een Honda in nog maar de tweede race van het seizoen", jubelde de huidige teamgenoot van Max Verstappen na afloop van de race. Teambaas Franz Tost was er als de kippen bij om Honda te complimenteren met het uitstekende werk dat tot de topprestatie in Bahrein had geleid. Het is niet ondenkbaar dat Red Bull dat weekend nog in de telefoon kroop voor een long-distance call naar Japan.

McLaren zal ongetwijfeld met open mond hebben gekeken naar de prestaties van Toro Rosso. Na afloop murmelt dat team iets over dat ze Honda 'alles gunnen en dergelijke stappen van de vaklui van Honda wel aan zagen komen'. Het Japanse automerk was die dag de grote overwinnaar. Wellicht is er in 2019 een nieuw hoogtepunt te vieren.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

GP Bahrein 2019 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje