Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda biedt Red Bull excuses aan voor problemen Verstappen

Het Japanse Honda heeft zich na afloop van de Abu Dhabi Grand Prix verontschuldigd aan het adres van Red Bull, dit als een reactie op de problemen die Max Verstappen met zijn motor ervaarde gedurende de race op het Yas Marina Circuit.

Verstappen Tanabe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe heeft na afloop van de race in Abu Dhabi zijn excuses aangeboden aan Red Bull voor de problemen die Max Verstappen teisterden. In een reactie aan Motorsport.com vertelt Tanabe het volgende. "Toen Verstappen binnenkwam voor zijn eerste pitstop, probeerden we hem te helpen door de instellingen te veranderen", legt de Honda-directeur uit.

De poging van Honda om Verstappen competitiever te maken in de race had echter het omgekeerde effect, de RB15 van de Nederlander verloor juist aan snelheid. "Nadat we dit hadden gedaan, kreeg Verstappen ineens problemen bij het gas geven", verklaart Tanabe. "Het spijt Honda zeer dat dit is gebeurd."

Verstappen wist zich ondanks de problemen een weg naar voren te banen en passeerde halverwege de wedstrijd zelfs Charles Leclerc voor de tweede positie. Dit vermindert de teleurstelling van Tanabe echter niet. "Gelukkig verloor Verstappen geen posities, maar het had ook anders kunnen aflopen. Het hangt net af van de race. De coureur moeten eigenlijk beschikken over motorprestaties waarmee ze sterk genoeg zijn in de wedstrijd", besluit Tanabe.

Fotoalbum

Donuts verstappen abu dhabi

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Abu Dhabi

Het seizoen zit erop. De laatste race van het seizoen was er niet per se een om door een ringetje te halen, maar wel was het een dominante vertoning van Lewis Hamilton. Alleen Max Verstappen bleef nog enigszins in zijn buurt. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi