Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda blij met druk van Red Bull: "Alles staat in het teken van winnen"

Honda is blij dat het na jaren van aanmodderen in de marge met McLaren nu eindelijk met een topteam samenwerkt in de jacht op succes. De druk die daarbij komt kijken, is meer dan welkom.

De samenwerking tussen Red Bull en Honda is goed op weg en over en weer wordt met complimenten gestrooid. Ja, er rust de nodige druk op de schouders van Honda om te presteren, maar die druk is welkom.

"Alle beslissingen bij Red Bull worden voorafgegaan door de vraag 'hoe winnen we races en uiteindelijk de wereldtitel?'", zo laat Honda's motorsportbaas Masashi Yamamoto optekenen. "De wil om te willen staat bij alles wat ze doen voorop." "Die ambities heeft Red Bull ook niet bijgesteld toen ze met ons in zee gingen. Ze willen nog steeds alleen maar winnen en daarmee leggen ze ons de nodige druk op. Red Bull is een team dat bestaat uit echte racers en ook de achterban verwacht veel van hen." Yamamoto erkent dat Honda de druk om te presteren voelt, maar de Japanse motorfabrikant gaat daar niet onder gebukt: "We wisten waar we aan begonnen en dat die druk er zou zijn. We zijn echter meer dan klaar voor de uitdaging. Naast de druk om te presteren voelen we namelijk allemaal dat er iets te halen valt. De verwachtingen zijn hooggespannen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"