© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Grote upgrade Honda levert Toro Rosso 27 PK extra in Canada

10 apr. 2018 16:30 Koen Bakker 0 reacties
Pierre Gasly verraste vriend en vijand bij de Grand Prix van Bahrein door een vierde plaats te pakken. Motorfabrikant Honda behaalde daarmee haar beste resultaat sinds de terugkeer in de Formule 1 in 2015. Honda pakt door en heeft een grote motorupgrade gepland staan voor de GP van Canada.

Resultaat Gasly bij GP Bahrein geeft Honda nieuwe energie

De eerste race van het seizoen begon nog slecht voor Honda en Torro Rosso, maar in Bahrein werd door Pierry Gasly een magnifieke vierde plaats behaald.

Honda gaat vol gas door met de ontwikkeling van de motor en komt voor de Grand Prix van Canada met een grote upgrade Deze levert Gasly en Hartley 27 PK extra. Technisch directeur van Honda Toyoharu Tanabe meldt dat aan Autosport

"Het resultaat heeft ons energy gegeven om nu door te pakken en door te ontwikkelen."

Wel erkent Tanabe dat het moeilijk is om zowel de betrouwbaarheid als de prestaties tegelijkertijd te verbeteren. "Dat is lastig, maar we proberen beide facetten zo goed mogelijk te doen." 

De vierde plaats van Gasly kwam als een welkom verrassing voor motorleverancier Honda. "Na de ochtendtraining op zaterdag hadden we onze strategie bepaald en die heeft gewerkt. We kwamen met twee auto's over de streep, dat is nog altijd het belangrijkste voor ons. De vierde plaats was fantastisch."

Honda moest al na één race onderdelen vervangen van de powerunit: de MGU-H, vebrandingsmotor en turbo werden vervangen bij Gasly en bij Hartley de MGU-H en turbo. Het is niet zo dat Honda nu definitief alle problemen heeft opgelost, maar men heeft geleerd van de problemen in het verleden.

"Het heeft zeker zijn effect gehad. We hebben aardig wat ervaring opgedaan sinds 2015. Die ervaring heeft ons geholpen alles zo snel mogelijk te verhelpen en gaan ervan uit dat deze nu verleden tijd zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen