Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda denkt dat McLaren-deal niet meer te redden is

Drie jaar geleden werd de samenwerking tussen McLaren en Honda als groot nieuws aangekondigd. Twee kampioenen uit het verleden sloegen de handen in elkaar. Met een ambitieus plan zou McLaren in 2017 weer kunnen strijden om de wereldtitel.

Drie jaar later is er van het ambitieuze plan nog maar weinig over. Al in 2015 begon het moddergooien nadat de Honda te traag en onbetrouwbaar was. In 2016 leek er beterschap te komen, maar dit seizoen is het weer dramatisch. Honda vreest dat McLaren nu echt de hoop heeft opgegeven. Het Britse team wil graag overstappen naar Renault, maar is daarbij afhankelijk van een deal tussen Toro Rosso en Honda. De Japanners proberen een laatste strohalm aan te grijpen om het huwelijk te redden. Yusuke Hasegawa houdt tegen beter weten hoop dat hij McLaren kan overtuigen. "Ik blijf proberen om ze te overtuigen met goede prestaties, maar ik twijfel of dat voldoende is. Wij zullen nooit opgeven en willen onze samenwerking continueren. Iedereen is gemotiveerd en onze ontwikkelingssnelheid ligt hoger dan ooit."

" Sinds de GP van Oostenrijk waar we onze spec 3 motor introduceerden hebben we veel progressie geboekt. Iedere upgrade leverde weer betere prestaties, wat veelbelovend is. We verwachten dat we op Singapore competitief zijn. Daar gebruiken we de motor die we ook in Monza gebruikten."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'