© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Honda denkt dat McLaren-deal niet meer te redden is

05 sep. 2017 07:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Drie jaar geleden werd de samenwerking tussen McLaren en Honda als groot nieuws aangekondigd. Twee kampioenen uit het verleden sloegen de handen in elkaar. Met een ambitieus plan zou McLaren in 2017 weer kunnen strijden om de wereldtitel.

Honda twijfelt of het McLaren nog kan overtuigen

Drie jaar later is er van het ambitieuze plan nog maar weinig over. Al in 2015 begon het moddergooien nadat de Honda te traag en onbetrouwbaar was. In 2016 leek er beterschap te komen, maar dit seizoen is het weer dramatisch.

Honda vreest dat McLaren nu echt de hoop heeft opgegeven. Het Britse team wil graag overstappen naar Renault, maar is daarbij afhankelijk van een deal tussen Toro Rosso en Honda. De Japanners proberen een laatste strohalm aan te grijpen om het huwelijk te redden.

Yusuke Hasegawa houdt tegen beter weten hoop dat hij McLaren kan overtuigen.

"Ik blijf proberen om ze te overtuigen met goede prestaties, maar ik twijfel of dat voldoende is. Wij zullen nooit opgeven en willen onze samenwerking continueren. Iedereen is gemotiveerd en onze ontwikkelingssnelheid ligt hoger dan ooit."

"Sinds de GP van Oostenrijk waar we onze spec 3 motor introduceerden hebben we veel progressie geboekt. Iedere upgrade leverde weer betere prestaties, wat veelbelovend is. We verwachten dat we op Singapore competitief zijn. Daar gebruiken we de motor die we ook in Monza gebruikten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen