Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Honda 'dringt aan' op Red Bull-kans Tsunoda

Yuki Tsunoda leek nooit echt kans te maken op een promotie naar Red Bull, maar sinds de herfststop is daar verandering in gekomen. Om zijn kansen te vergroten, wordt er nu vanuit Japan ook druk uitgeoefend op Red Bull.

Tsunoda Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al het hele jaar gonst het van de geruchten in de Formule 1 over wie in 2025 de teamgenoot van Max Verstappen wordt bij Red Bull. Die geruchten leken even de kop in te zijn gedrukt door de contractverlenging van Sergio Perez, maar de matige resultaten van de Mexicaan doen anders vermoeden.

Daar kwamen de woorden van Helmut Marko nog overheen. De Oostenrijker bevestigde in de herfststop dat de prestaties van Perez, Liam Lawson én Yuki Tsunoda nauwlettend in de gaten gehouden worden. Voor het eerst viel in die discussie dan ook de naam van Tsunoda. De Japanner rijdt wederom een prima seizoen, maar leek nooit serieus in aanmerking te komen voor promotie.

Waar Perez al ruim drie jaar in de Red Bull rondrijdt, heeft ook Lawson ervaring met de Red Bull-bolides. Van de drie 'kanshebbers' is Tsunoda de enige die nog nooit in een Red Bull F1-auto heeft gereden. Maar als het aan Honda ligt gaat dat snel veranderen. Het Japanse merk levert sinds 2019 motoren aan het team uit Milton Keynes en oefent nu invloed uit. Tsunoda onderhoudt nauwe connecties met de fabrikant uit zijn eigen land. Aan Autosport vertelt Koji Watanabe, president van HRC (Honda's raceafdeling red.) zijn ambities met Tsunoda: "Wat Tsunoda betreft, is het ons doel dat hij hard werkt en een stoeltje bij Red Bull Racing bemachtigt."

"Wij geloven dat hij het talent heeft. Natuurlijk zijn de beslissingen over de coureurs uiteindelijk aan het team, maar als partner hebben we dringend verzocht dat Tsunoda de kans krijgt om te rijden en te testen in een Red Bull-auto. We willen hem in ieder geval de kans geven om zijn capaciteiten te laten zien. Ik heb hier ook direct met Christian (Horner) over gesproken. Hij heeft het niet uitgesloten. Er is nog niets besloten, maar ik denk dat we op de juiste manier te werk moeten gaan."

"Als alles goed gaat en Tsunoda's kwaliteiten worden erkend, denk ik dat hij na 2026 bij Red Bull kan blijven en kan strijden om kampioenschappen," zo vervolgt Watanabe. "Het zou ideaal zijn als Tsunoda meer een Red Bull-coureur zou worden. Het is niet zo dat hij voor altijd afscheid neemt van Honda. Zijn huidige focus zou moeten liggen op het veiligstellen van een Red Bull-zitje, en als dat zijn doel is, zou hij dat moeten nastreven."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Verenigde Staten 2024