Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: 'Eerste gesprek met Red Bull was erg positief'

In de aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan zaten Red Bull en Honda voor het eerst formeel met elkaar om de tafel. Honda-topman Masahi Yamamoto hield daar een goed gevoel aan over.

"Het was een positieve meeting" , zo laat Yamamoto in gesprek met F1.com weten. "Het was natuurlijk nog maar de eerste keer dat we we elkaar spraken, dus we hebben het vooral gehad over wat we van elkaar verwachten bij een eventuele samenwerking." Red Bull houdt nauwlettend de verrichting van Honda bij Toro Rosso in de gaten om te kunnen bepalen of de Honda in 2019 achterin de Red Bull's moet komen te liggen. Aan de relaties tussen beide partijen zal het niet liggen, verklapt Yamamoto: "Er is sprake van een goede band tussen Red Bull en Honda en we hebben beide een goed gevoel overgehouden aan dat eerste gesprek."

Knopen zijn er vanzelfsprekend nog niet doorgehakt en toezeggingen zijn er evenmin gedaan: "Het was nog maar een eerste gesprek. Van hieruit kunnen we het verder gaan hebben over een mogelijke samenwerking in de toekomst." Op 15 mei moeten de motorleveranciers bij de FIA aangeven welke teams ze in principe van motoren gaan voorzien. Voor die tijd wil Yamamoto nog om de tafel zitten met de hoge heren van Honda: "In de resterende tijd wil ik met het bestuur van Honda praten over uitbreiding van het motorprogramma met Red Bull als klant. Het was altijd de bedoeling dat we motoren gingen leveren aan meerdere teams en Honda heeft veel respect voor Red Bull als team. Met de feedback van Honda kunnen we samen met Red Bull kijken wat de volgende stappen zijn om tot een mogelijke samenwerking te komen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"