Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Honda experimenteerde met motor tijdens testdag Verstappen

De eerste testdag in Bahrein werd door Max Verstappen als snelste afgesloten. Nu zeggen tijden vrij weinig, maar testdagen zijn van groot belang voor het team van Red Bull en haar motorleverancier Honda.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op testdagen mogen teams en motorleveranciers naar hartenlust experimenteren met hun auto's. Zo tellen deze testdagen niet mee in het motorreglement, wat Honda in staat stelde om een nieuwe motor achterin de Red Bull van Max Verstappen te hangen.

Gedurende het seizoen mogen teams slechts drie motoren per coureur gebruiken, waardoor het lastig is om grote veranderingen door te voeren of de motoren tot het uiterste te belasten. Gisteren had Honda de kans om dit wel te doen bij Max Verstappen, om zo meer te leren over de krachtbron en niet dingen te testen.

"We hebben tijdens de eerste twee Grands Prix enorm veel data verzameld van onze powerunits, waarvan we een deel niet kunnen vergaren tijdens onze dyno tests. Dit zorgt ervoor dat we onze powerunit steeds beter leren kennen. Testdagen als deze zijn enorm waardevol, omdat we onze motor verder kunnen optimaliseren", legt Honda's technisch directeur Masamitsu Motohashi uit.

"De testdagen geven ons de kans om te experimenteren met onze motorsettings, iets dat we tijdens een Grand Prix-weekend veel minder kunnen. Dit moet ons een beter beeld geven van de mogelijkheden van onze motor."

Zeldzame regenval verstoorde de eerste testdag in Bahrein, maar vandaag test Daniel Ticktum verder voor Red Bull-Honda. De doelstelling is dan ook duidelijk: zoveel mogelijk ronden rijden.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws