Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda gaat aanpassingen doorvoeren na Red Bull-problemen

Tijdens het eerste Formule 1-weekend van het jaar zagen we Honda twee keer motoronderdelen wisselen. Tot overmaat van ramp viel de wagen van Sergio Perez kort voor het begin van de eerste race uit. Al die problemen hebben echter niet voor hoofdpijn gezorgd bij Red Bull-adviseur Helmut Marko. Wat kleine aanpassingen aan de software zijn genoeg om de problemen volgens hem te voorkomen.

Perez Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Tijdens het eerste Grand Prix-weekend van het jaar moest zowel de pitcrew van AlphaTauri als die van Red Bull even hard aan de slag toen er enkele Honda-motoronderdelen moesten worden vervangen. Dit werd gedaan uit voorzorg, omdat de Japanse motorleverancier wat bijzonderheden terugzag in de data.

Zowel AlphaTauri-coureur Pierre Gasly als Red Bull-coureur Sergio Perez staan nu dan ook al op scherp, omdat ze per seizoen maar twee van de gewisselde onderdelen mogen gebruiken. Bij Gasly vond de wissel plaats van vrijdag op zaterdag, terwijl de onderdelen bij Red Bull-coureur Sergio Perez kort voor de race werden vervangen.

Daar waar Gasly geen problemen meer ervoer na de onderdelenwissel, kreeg de Mexicaan juist de schrik van zijn leven toen zijn RB16B in de opwarmronde voor de Grand Prix van Bahrein plots stil viel. Hij wist zijn wagen echter toch nog op te starten en reed daarna een probleemloze race, hetgeen voor hilariteit zorgde bij zijn team.

Bij Helmut Marko was er in ieder geval geen paniek over de Honda-motoren na afloop van het raceweekend. Alle problemen zijn volgens hem namelijk software- en niet hardwarematig.

"De batterij van Perez' bolide werd last minute verwisseld. Dat was waarschijnlijk de reden dat zijn auto kort voor de start stil viel zonder stroom", legt hij uit. "Op sensationele wijze doorliep hij alle noodprocedures, alsof er niets was gebeurd. Plots kwam de stroom vervolgens weer terug", zo blikt Marko terug.

"Maar het probleem zit niet in de hardware", vervolgt de Oostenrijker. "Alle problemen die we in Bahrein hadden, waren voornamelijk software-gerelateerd. Met de juiste aanpassingen kan het allemaal opgelost worden", aldus de Red Bull-adviseur.

Het is voor Honda namelijk toegestaan om softwarematige veranderingen door te voeren om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen. Hardwarematig mag er gedurende het seizoen niets veranderd worden, tenzij de veiligheid in het geding is.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is