© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda gebruikt resterende races 2018 als experiment voor nieuwe Formule 1-seizoen

26 sep. 2018 12:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Motorleverancier Honda gaat de komende Grands Prix risico's nemen en nieuwe zaken testen met het oog op 2019. Met het oog op de samenwerking met Red Bull Racing een logische stap.

Dit seizoen voorziet Honda alleen het team van Toro Rosso van motoren. Na een veelbelovende start, met een vierde plaats in Bahrein, bezet het team momenteel de achtste positie in het WK. De focus voor zowel Honda als Toro Rosso ligt op 2019.

De Japanse motorleverancier hoopt een nieuwe stap voorwaarts te zetten in het nieuwe seizoen, en wil daarbij schitteren met Red Bull. Dit betekent wel dat het zusterteam van Toro Rosso de komende races kansen op succes moet opofferen. Gasly en Hartley zijn al lang en breed door hun poule aan motordelen heen, waardoor ieder nieuw gemonteerd item automatisch resulteert in een gridstraf.

Masashi Yamamoto, manager van Honda, verklaart dat Honda risico wil nemen in de komende races. "Richting het einde van het seizoen biedt dit ons kansen om nieuwe dingen te proberen met het oog op volgend jaar", laat hij aan Autosport weten. "We gaan dan ook een soort trial and error toepassen in de komende races."

Het is nog onduidelijk of de nieuwe upgrade van de Honda-motor al in Rusland wordt toegepast. Volgens diverse kanalen zou deze liefst 30 PK extra leveren, waarmee het gat richting Renault gedicht is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen