Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda heeft goed nieuws voor Verstappen in Qatar

Honda zal op zaterdag en zondag in Qatar nog veel vermogen kunnen vinden. Dat denkt althans technisch directeur Toyoharu Tanabe. De Japanner ziet mogelijkheden voor Red Bull.

Ongetwijfeld zal geen enkel team op vrijdag al haar maximale motorvermogen hebben gebruikt. Ook Honda niet, want volgens technisch directeur Toyoharu Tanabe ging het erom dat de coureurs zoveel mogelijk meters maakten. "De eerste twee trainingen vonden plaats in totaal verschillende omstandigheden. De eerste training begon onder daglicht, de tweede bij zonsondergang. De tweede training was daarom het meest relevant, omdat het op hetzelfde tijdstip plaatsvond als de kwalificatie en de race."

Honda denkt nog stappen te kunnen zetten

Voor Max Verstappen, Sergio Perez, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda was het devies duidelijk: meters maken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Honda. "Omdat dit de eerste keer is dat de Formule 1 Qatar bezoekt, was het belangrijk voor al onze coureurs om zo veel mogelijk ronden te rijden." "Niet alleen voor zichzelf", vervolgt Tanabe-san. "Maar ook voor de teams, zodat deze zoveel mogelijk data kunnen verzamelen", aldus de Japanner, die namens Honda hard aan de slag gaat met die data. Hij denkt dat er op motorisch gebied door deze data nog veel meer uit het Honda-pakket gehaald kan worden in Qatar. "Het is duidelijk dat we dit weekend nog meer performance kunnen winnen uit de krachtbron. We gaan daarom alle data van vrijdag op zaterdag analyseren, zodat we ons voor de kwalificatie en de race nog kunnen verbeteren met beide teams", aldus Honda. Overigens deden alle vier de coureurs het niet slecht. Gasly was sneller dan Verstappen en Perez, terwijl Tsunoda ook voor de Mexicaan wist te blijven in de tweede vrije training. Zo stonden er vier Honda-motoren in de top acht van de meest representatieve sessie.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"