Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Honda heeft grootse plannen om Formule 1 te veroveren'

Honda heeft grote plannen voor 2018. Volgens Pierre Gasly gaat de Japanse motorfabrikant iedereen bewijzen dat ze wel degelijk goede F1-motoren kunnen bouwen.

Honda begon vorige week aan het vierde seizoen met de V6-turbomotoren en achterin de Toro Rosso begint het eindelijk ergens op de lijken. De motor lijkt betrouwbaarder dan ooit, al kan de snelheid nog altijd beter. Toro Rosso-coureur verwacht dat Honda die stappen ook daadwerkelijk kan maken: "Ze werken volle bak om iedereen te laten zien dat ze goede motoren kunnen bouwen. We hebben natuurlijk maar drie motoren tot onze beschikking dit seizoen, dus we zullen goed moeten kijken wanneer we een nieuwe, geüpdatete motor kunnen introduceren tijdens een Grand Prix."

Gasly ziet in dat Honda van ver moet komen en geeft aan dat Honda tijd nodig heeft om op het gewenste niveau te komen. "Ze zitten op koers, maar we mogen niet vergeten dat Ferrari, Mercedes en Renault ook niet stil zitten. Honda kan niet in drie, vier maanden de volledige achterstand wegwerken." "Maar de ambities op langere termijn zijn torenhoog en met een agressief ontwikkelplan moeten ze het gat naar de rest van het middenveld snel kunnen dichten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"