Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda: "Het doel is om dit seizoen het gat naar Mercedes te dichten"

Alle vier coureurs met Honda-aangedreven bolides maakten afgelopen weekend in Italië gebruik van de nieuwste Spec 4-Honda-krachtbron. Na afloop van het Italiaanse GP-weekend heeft de Japanse motorleverancier goede hoop dat het voor het einde van het seizoen het gat naar de concurrerende motoren kan dichten.

Max Verstappen Italie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In Italië reden zowel beide Toro Rosso- als beide Red Bull-coureurs rond met de nieuwste Honda-motor. Yasuaki Asaki, directeur van de ontwikkelingsafdeling van Honda in Japan, reisde af naar Italië om de nieuwste krachtbron van Japanse makelij aan het werk te zien. Na afloop van de Italiaanse Grand Prix, waar de coureurs met Honda-motoren er niet echt aan te pas kwamen, was Asaki echter positief gestemd over de vertoonde potentie.

"De potentie om onze doelen voor dit seizoen te behalen, is zeker aanwezig. Er valt nog veel te verbeteren, maar we hebben er vertrouwen in dat we zeker in eigen land, op Suzuka, goed voor de dag kunnen komen. Het pakket dat Red Bull-Honda nu heeft is daar competitief genoeg voor", zo vertelt hij tegenover het Japanse AutoSportWeb.

Of Honda nu al op gelijke hoogte is met Mercedes durft de Japanner niet te zeggen: "In Italië hebben we daar niet genoeg data voor kunnen verzamelen. Ons doel voor het huidige seizoen is om Mercedes bij te halen, maar of dat momenteel al het geval is weten we nog niet. We merken in ieder geval dat we in 2019 een sterke groei doormaken en dat de potentie aanwezig is om het gat naar Mercedes op zijn minst te dichten", aldus Asaki.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team