Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Honda hikt aan tegen GP Mexico: "Het wordt geen makkelijk weekend"

Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe hikt in aanloop naar de Grand Prix van Mexico aan tegen de wedstrijd op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Tanabe heeft de vooruitgang van de concurrentie in de voorbije wedstrijden gezien en verwacht dat het geen eenvoudig weekend zal worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toyoharu Tanabe van Honda heeft gezien dat de concurrenten van Red Bull, Ferrari en Mercedes, flinke stappen hebben gezet in de afgelopen raceweekenden. Speciaal voor de Grand Prix van Japan hadden Honda en Red Bull een aantal voorbereidingen getroffen in de hoop op groot succes, maar daar kwam uiteindelijk weinig van terecht.

Red Bull en Honda zullen het teleurstellende momentum in Mexico proberen te stoppen, maar Tanabe verwacht dat het team van Max Verstappen de winst niet zo makkelijk zal kunnen grijpen als in de laatste twee jaren: "We hebben data van de laatste races om ons voor te bereiden op dit weekend, maar we hebben duidelijke verbeteringen gezien bij de prestaties van onze tegenstanders, dus we verwachten niet dat het voor ons een makkelijk weekend zal worden."

Door de bijzondere karakteristieken van het circuit in Mexico-Stad, is het ook lastig te zeggen hoe auto en krachtbron zullen presteren, aldus Tanabe: "De lage luchtdichtheid betekent dat de motor harder moet werken om dezelfde prestaties te leveren, dus moeten we de krachtbron hierop afstellen. Aangezien de lucht dunner is, kan de auto ook minder effectief worden gekoeld en doet de aerodynamica minder zijn werk. Hierom krijgen de auto's een afstelling met veel downforce."

Honda hoopt dat het met Red Bull in zekere zin de geschiedenis kan herhalen. In 1965 won de Japanse constructeur bijvoorbeeld zijn eerste Grand Prix ooit in Mexico.

Alles weten over de komende Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Mexico 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Mexico en alle verrichtingen van Max Verstappen.

6 reacties