Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Honda hoopt op hernieuwde samenwerking met Verstappen: "We gaan Max missen"

Na 2025 komt er een einde aan de succesvolle samenwerking tussen Honda, Red Bull en Max Verstappen. Koji Watanabe, de topman van Honda Racing Corporation, hoopt dat het Japanse merk in de toekomst nog eens met Verstappen gaat werken.

Verstappen Japan FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Honda en Red Bull hebben elkaar de afgelopen jaren op ongekende wijze versterkt. In 2019 werd het Japanse merk de motorleverancier van het team uit Milton Keynes, met grote successen als gevolg. Max Verstappen werd de trots van de toch al trotse Japanners, die met genoegen naar de prestaties van de Nederlander keken. Drie wereldtitels én uitzicht op meer: het zorgt voor een glimlach bij Honda.

Toch stopt de samenwerking aan het einde van 2025. Honda begint vanaf 2026 aan een nieuw project met Aston Martin, terwijl Red Bull in zee gaat met Ford. Koji Watanabe, de topman van Honda Racing Corporation, geeft bij Autosport toe dat ze Verstappen gaan missen.

"We hebben een erg goede relatie met Max", stelt Watanabe. "De Honda-werknemers houden van Max. We zijn trots dat we met Max samenwerken en zullen hem in de toekomst missen. Hij is natuurlijk enorm belangrijk en momenteel de nummer één coureur in de Formule 1. Natuurlijk zijn het teammanagement en het materiaal ook belangrijk, maar het gaat om de combinatie. Die combinatie is cruciaal en Max is daar een belangrijk onderdeel van."

Dankbaar

Waar de waardering vandaan komt? Watanabe weet het wel. "Hij denkt altijd aan ons en zegt ook in de publiciteit vaak 'bedankt, Honda'. Hij deelt zijn waardering voor Honda met de buitenwereld en dat is belangrijk voor alle mensen die voor ons werken."

Daarom hoopt Watanabe ook op een nieuwe samenwerking. "Ja, al denk ik niet dat die dag op hele korte termijn zal komen. Maar als we allebei met onze Formule 1-activiteiten doorgaan, dan hoop ik dat we op een dag weer kunnen samenwerken. We hebben nu nog twee jaar samen en hebben beloofd om ons best te doen om samen met Max, en samen met Red Bull, nog meer kampioenschappen te winnen."

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen