Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda houdt komende jaren vast aan huidig motorconcept

Motorleverancier Honda geeft te kennen dat het de komende seizoenen haar motorconcept niet rigoureus aan gaat passen. Voor het eerst sinds de terugkeer in de Formule 1 presteert de Japanse krachtbron naar behoren.

Voor Honda was het de afgelopen jaren een flinke zoektocht naar de perfecte formule voor de power unit. Het in 2015 geïntroduceerde 'size zero' concept zorgde bij McLaren voor grote problemen. In de jaren daarna zocht Honda naar een beter concept en een succesvolle formule.

Deze formule lijkt nu gevonden te zijn, waarbij er in 2018 serieuze stappen werden gemaakt. Zowel qua performance als qua betrouwbaarheid, wat Honda moed geeft voor de komende twee seizoenen. Toyoharu Tanabe van de Japanse motorleverancier laat dan ook weten dat het concept niet veranderd wordt tot en met 2020. "We moeten onze betrouwbaarheid en performance verder verbeteren, zoals we dat ook afgelopen winter hebben gedaan. Ons huidige concept heeft genoeg potentie om zowel de prestaties als de betrouwbaarheid te verbeteren voor zowel 2019 als 2020." Ook op technisch vlak wordt er progressie geboekt in de fabriek in Japan, waar de motoren uitgebreid getest worden op de dyno, alvorens ze toegepast worden op het circuit. "De performance die we meten op de dyno komt overeen met hetgeen we op de baan terugzien", aldus Tanabe.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen