Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: 'Huidige vorm Red Bull ondergrens voor 2019'

Honda-motorsportbaas Masashi Yamamoto wil met Red Bull doorstromen naar de top, waarbij het huidige niveau van het team als uitgangspunt dient.

"We willen als we volgend jaar met Red Bull aan de start staan op hetzelfde niveau zijn als waar Red Bull nu staat. Van daaruit willen we natuurlijk doorgroeien en beter worden dan dat Red Bull nu is" , aldus Yamamoto. Honda voelt de druk van de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het leveren van motoren aan een topteam als Red Bull Racing: "Red Bull won verschillende kampioenschappen en ook dit jaar stonden ze weer op de hoogste trede van het podium. Het mag duidelijk zijn dat het chassis erg goed is, goed genoeg om overwinningen mee te boeken. Dat motiveert iedereen binnen Honda, maar dat brengt ook de nodige druk met zich mee."

Nu de deal officieel is kunnen de voorbereidingen voor 2019 beginnen. Hoewel beide partijen ruim meer tijd hebben dan Toro Rosso en Honda eind vorig jaar, is daar toch enige haast bij geboden, weet Yamamoto: "Alle andere teams zijn natuurlijk al begonnen met de ontwikkelingen van 2019, dus ook wij moeten nu zo snel mogelijk beginnen met het integreren van onze motor in het Red Bull chassis. We hebben meer tijd dan met Toro Rosso vorig jaar, maar het tijdschema blijft aan de korte kant."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'