© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda: 'Huidige vorm Red Bull ondergrens voor 2019'

19 jun. 2018 14:20 Jan van der Burgt 0 reacties
Honda-motorsportbaas Masashi Yamamoto wil met Red Bull doorstromen naar de top, waarbij het huidige niveau van het team als uitgangspunt dient.

Honda wil doorgroeien met Red Bull

"We willen als we volgend jaar met Red Bull aan de start staan op hetzelfde niveau zijn als waar Red Bull nu staat. Van daaruit willen we natuurlijk doorgroeien en beter worden dan dat Red Bull nu is", aldus Yamamoto.

Honda voelt de druk van de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het leveren van motoren aan een topteam als Red Bull Racing:

"Red Bull won verschillende kampioenschappen en ook dit jaar stonden ze weer op de hoogste trede van het podium. Het mag duidelijk zijn dat het chassis erg goed is, goed genoeg om overwinningen mee te boeken. Dat motiveert iedereen binnen Honda, maar dat brengt ook de nodige druk met zich mee."

Nu de deal officieel is kunnen de voorbereidingen voor 2019 beginnen. Hoewel beide partijen ruim meer tijd hebben dan Toro Rosso en Honda eind vorig jaar, is daar toch enige haast bij geboden, weet Yamamoto:

"Alle andere teams zijn natuurlijk al begonnen met de ontwikkelingen van 2019, dus ook wij moeten nu zo snel mogelijk beginnen met het integreren van onze motor in het Red Bull chassis. We hebben meer tijd dan met Toro Rosso vorig jaar, maar het tijdschema blijft aan de korte kant."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen