© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Honda in gesprek met Toro Rosso over levering motoren

28 jul. 2017 18:05 Ruud Dimmers 0 reacties
De geruchten over een mogelijke deal tussen Honda en Toro Rosso nemen toe. Het team is in gesprek met de Japanse motorleverancier over een samenwerking. Honda wil graag meer teams van motoren voorzien maar het aantal gegadigden is klein.

Honda wil graag tweede team van motoren voorzien

Eerder vandaag meldde wij al dat er interesse vanuit Honda is om te gaan samenwerken met Toro Rosso. Nu heeft ook Masashi Yamamoto van Honda laten weten dat het graag een samenwerking aangaat met een klantenteam. Namen noemt hij daar niet.

"We zijn in gesprek met diverse teams om te bekijken of we hier motoren aan kunnen leveren. Het zal lastig worden om dit voor 2018 nog te realiseren, maar we proberen dit wel te realiseren," laat hij aan Autosport.com weten. Volgens deze site zijn de gesprekken tussen Honda en Toro Rosso al gestart.

"Als we geen klantenteam kunnen vinden willen we verder met McLaren en hopen we in 2019 een tweede team te vinden."

De voornaamste focus ligt op het behouden van McLaren als partner. Het Britse team heeft een ultimatum gesteld waarin het bij de GP van België wil kunnen strijden met de top drie teams. Ondanks de progressie van Honda is de achterstand nog altijd gigantisch. Diverse partijen noemen daarbij een achterstand van liefst 70 PK ten opzichte van Mercedes.

"We werken nu in dezelfde richting als McLaren en voelen dat zij ook vastberaden zijn om dit project te laten slagen. Het probleem is niet dat we geen goede powerunit kunnen leveren, maar wel dat we niet aan de verwachtingen binnen het project kunnen voldoen."

Een wat vreemde opmerking, omdat de Honda-krachtbron verreweg de slechtste van het veld is voor het derde jaar op rij.

Yamamoto geeft ook inzage in de redenen waarom de deal met Sauber stuk liep. "Een aantal details was nog niet besproken, waaronder de mogelijkheid om een Japanse coureur in te zetten, of het beschikbaar stellen van faciliteiten. We hadden met Monisha een goed beeld over de samenwerking, maar na har vertrek veranderde dat."

De wens van Honda was dat één van de twee zitjes door een rijder uit het talentprogramma van de Japanse fabrikant zou worden ingevuld. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen