© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Honda kan dit seizoen nog twee of drie upgrades brengen

16 aug. 2017 08:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Komt het dan toch nog goed met Honda? Het lelijke eendje onder de motorleveranciers presteert aanzienlijk beter. Als we Hasegawa van de Japanse motorleverancier mogen geloven komt er nog veel meer aan de komende maanden.

Motorleverancier Honda werkt hard aan inhaalslag

Motorleverancier Honda boekte de afgelopen maanden goede progressie. Er kwam meer vermogen vrij en de krachtbron werd ook betrouwbaarder. Als gevolg hiervan zijn de prestaties van het F1-team van McLaren flink verbeterd.

De eerste upgrade kwam in Spanje, waarna de Spec 3 motor volgde in Baku. In Oostenrijk, Engeland en Hongarije was de vooruitgang zichtbaar. Steeds vaker zien we twee McLaren's in de top 10 tijdens de trainingen of de race. In Hongarije volgde er zelfs een dubbele puntenfinish, met een prachtige zesde plaats van Alonso als hoogtepunt.

Hasegawa van Honda laat weten dat het de planning was om vier specificaties dit seizoen te gebruiken. Dit plan ging overboord en momenteel werken de Japanners aan meer upgrades.

"We bereiden nog twee of drie upgrades voor. We blijven volop doorgaan. Er zijn daarnaast ook dingen waarover we goed moeten nadenken zoals de tactiek die we hanteren of hoe we progressie kunnen boeken door het introduceren van nieuwe specificaties. We proberen om zo min mogelijk gridpenalties te pakken, zeker op circuits als Singapore."

Hasegawa is ervan overtuigd dat Honda meer progressie kan boeken tijdens de tweede seizoenshelft. 

"Ja, ik ben ervan overtuigd dat we onze performance kunnen verbeteren, maar ik kan geen garanties geven over het niveau dat we op een bepaald moment halen," laat hij aan Racer weten.

Volgens Hasegawa ligt de ontwikkelingssnelheid bij Honda op dit moment hoger dan die bij Mercedes, Ferrari en Renault. "Ja, dat weet ik zeker. We zijn het gat echt aan het dichten, wat ook logisch is omdat we de achtervolgers zijn. We moeten wel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen