Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda laat niets los over mogelijke samenwerking met Red Bull

Honda laat nog niets los over een mogelijke samenwerking met Red Bull. De Japanse motorleverancier houdt de focus op het huidige seizoen met Toro Rosso.

Honda maakte zijn rentree in 2015 met McLaren, maar na drie moeizame seizoenen kwam die samenwerking tot een einde. In 2018 rijdt Red Bull's dochterteam Toro Rosso met Honda-motoren. Tijdens de GP van Bahrein behaalde de motorfabrikant zijn beste resultaat sinds de terugkeer in de Formule 1, met een vierde plaats voor Pierre Gasly. Met de gespannen samenwerking tussen Red Bull en motorfabrikant Renault, is een overstap naar Honda in 2019 een logische stap.. Hierover laat de motorfabrikant echter niets los, want de Japanners focussen zich vooralsnog op de samenwerking met Red Bull's-zusterteam Toro Rosso.

Honda-topman Tanabe geeft aan dat hij niet degene is die de uiteindelijke beslissing neemt over een samenwerking met Red Bull: "Die beslissing komt van boven af, daar heb ik vrij weinig over te zeggen." "We gaan in ieder geval gefocust verder met het huidige seizoen waarin we nauw samenwerken met Toro Rosso. We luisteren goed naar elkaar en proberen zodoende de auto steeds beetje bij beetje te verbeteren." In de wandelgangen wordt gefluisterd dat er al lang een deal is tussen Honda en Red Bull. Het is aan de Japanners om dit seizoen goed te presteren, wat een overstap mogelijk maakt voor het team van Max Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"