Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Honda-motor was hoofdpijndossier voor Perez: "Niets leek te werken"

Sergio Perez had het gedurende het Formule 1-seizoen van 2021 lastig met de krachtbron van Honda. De Red Bull-rijder stapte over van een Mercedes-krachtbron naar het exemplaar van Japanse komaf.

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Honda-krachtbron begrijpen en er alle prestaties uit kunnen halen was een uitdaging voor Sergio Perez. De teamgenoot van Max Verstappen reed jarenlang met een Mercedes-motor, maar maakte in 2021 de overstap. Dit ging niet zonder slag of stoot en heeft invloed gehad op zijn prestaties tijdens de races.

Al sinds 2013 reed de Mexicaanse coureur met een Mercedes-krachtbron in zijn bolide. Toen hij naar Red Bull overstapte, veranderde er ook op het gebied van de motor erg veel. Doordat de Honda-motor op een andere manier vermogen levert, was het even wennen.

"Zelfs als coureur onderschat men vaak wat voor effect dit soort dingen hebben", zei hij tegen onder meer RacingNews365. "Met een andere krachtbron rijden is een totaal andere opgave. Het is net als een bolide met een totaal andere filosofie besturen, zoals een auto met hoge rake versus een auto met lagere rake."

"Het is heel anders en je benadert alles heel anders", voegt Perez daar aan toe. "Je moet nieuwe technieken leren. Wat ik eigenlijk ook probeerde, niets leek echt te werken."

Een stap opwaarts voor Perez in 2022

Perez denkt dat kersvers wereldkampioen Max Verstappen hetzelfde probleem had gehad als hij was overgestapt van de Honda-motor naar een motor van Mercedes. "Dat zou hetzelfde zijn. Stel dat Max naar Mercedes ging, dat is ineens heel anders. Ze genereren gelijkwaardige rondetijden, maar de manier waarop ze dat doen, verschilt enorm."

De Mexicaan verwacht in 2022 weer stappen vooruit te maken. In zijn eerste seizoen voor Red Bull heeft Perez namelijk al veel geleerd naast Verstappen. Daarnaast helpen de nieuwe reglementen in de Formule 1 als een soort reset voor het veld, wat hem ten gunste is. "We hebben al een basis waar we op kunnen werken", legt hij uit.

"We kunnen hierop verbeteren, dat maakt al een groot verschil. Ik ken de mensen al, ik weet wat wat is en hoe je alles uit iedereen om mij heen haalt. Dat maakt het een hele andere situatie (dan vorig jaar, red.)."

Ook interessant:

Lewis Hamilton: Van gepest kind naar meervoudig wereldkampioen

Lewis Hamilton kreeg zijn zeven wereldkampioenschappen in de Formule 1 zeker niet als cadeau. De Brit heeft een imposante vroege carrière, waarbij hij te maken kreeg met pesterijen en racisme. Uiteindelijk groeide hij uit tot een van de grootste coureurs aller tijden.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten