© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Honda niet actief in de Formule 1 om maar wat aan te kloten'

09 jun. 2018 14:05 Ruud Dimmers 0 reacties
Motorleverancier Honda heeft zware jaren achter de rug in de Formule 1. Eind vorig jaar brak het met McLaren en het hoopt volgend jaar Red Bull te voorzien van motoren. Pierre Gasly van Toro Rosso is duidelijk: 'Honda is niet in de F1 om aan te klooien'.

Gasly: 'Honda wil winnen'

Honda nam eind 2017 noodgedwongen afscheid van McLaren en levert dit jaar alleen motoren aan het kleine team van Toro Rosso. Daar hoopt het in alle rust te kunnen bouwen aan een krachtige en betrouwbare motor. Doel van Honda is om in 2019 Red Bull te voorzien van motoren.

"Ze zijn hier niet om maar wat aan te klooien. Honda bleef in de Formule 1 ondanks hun moeilijke jaren met McLaren", laat Gasly aan Autosport.com weten.

"Honda wil echt bewijzen dat ze de middelen en ervaring hebben om de beste F1-motor te maken. Als ze ergens voor gaan, dan gaan ze daar ook 100% voor om het doel te behalen. Ik vind het zeer indrukwekkend hoe vastberaden ze zijn."

In Canada heeft Toro Rosso de beschikking over de nieuwe motor van Honda. Deze levert tussen de 25 en 30 PK meer en moet het gat naar de concurrentie verder dichten.

"Als de stap groot genoeg is dan winnen we terrein. Ik hoop dat we ons hier kunnen bewijzen. Wel ben ik voorzichtig, want wat ik de afgelopen jaren als reservecoureur van Red Bull zag is dat je soms ook te optimistisch kan worden en de motor het niet waarmaakt op de baan."

Daarmee doelt Gasly op de mooie verhalen van Renault die Red Bull van alles beloofde, maar vervolgens viel iedere upgrade tegen.

"Ik ben voorzichtig want ik wil de pure cijfers zien op de baan en in de data. Honda loopt nu iets achter op Renault, maar ik hoop dat we dit weekend minimaal gelijkwaardig zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen