Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Honda niet enige reden van teleurstellende prestaties Toro Rosso'

Het F1-seizoen verloopt voor Scuderia Toro Rosso tot op heden teleurstellend. Uitzondering daarop vormde de vierde plaats van Gasly in Bahrein, maar verder zijn de prestaties van het team erg matig. Volgens Pierre Gasly ligt dat niet alleen aan motorleverancier Honda

Bij de Grand Prix van Bahrein verraste Pierre Gasly nog vriend en vijand door een vierde plek te behalen, maar nu lijkt alles anders. Voorafgaand aan de vijfde race van het Formule 1-seizoen in Spanje vertelt Gasly dat Toro Rosso de hand volledig in eigen boezem moet steken. Gasly zegt dat de Toro Rosso simpelweg de snelheid niet heeft om mee te dingen in de middenmoot. "We verloren in Baku en China tijd op de lange rechte stukken, maar ook ons chassis is niet zo competitief al gehoopt. We presteren goed bij het aanremmen, maar hebben vervolgens tractieproblemen. We hebben momenteel gewoon niet de snelheid en zoeken naar oplossingen."

Voor Gasly kwam het na het succesvolle weekend in Bahrein als een grote verrassing dat Toro Rosso zo ver is afgegleden. "Het is raar dat je het ene moment competitief bent en over een goede balans beschikt, met een prima auto, en het volgende moment je er niet aan te pas komt." De Fransman krijgt bijval van Brendon Hartley, die ondanks zijn eerste WK-punt in Azerbeidzjan realistisch naar de resultaten kijkt. "Ik wilde dat ik de reden wist. De voornaamste vraag is waarom we in Bahrein zo snel waren. We hebben daar voorlopig geen antwoord op."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"