Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Honda niet zeker van voordeel verbod op party mode

Mocht het verbod op de party mode er op enig moment komen in de Formule 1, dan is Honda er niet zeker van dat het per se in haar en daarmee ook Red Bulls voordeel zal uitwerken.

Verstappen zondag race spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Over het algemeen wordt aangenomen dat het verbod op de party mode, in welke vorm dan ook, al voor de aankomende Grand Prix van België wordt ingevoerd. Wat Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe betreft is dat echter nog verre van zeker: "Daar wordt nog over gesproken en Honda maakt deel uit van die gesprekken", zo legt Tanabe uit in gesprek met het Japanse AutoSport Web.

"De mening van de motorfabrikanten wordt gevraagd, waarbij het ook de vraag is hoe het een en ander kan worden gecontroleerd. Als de neuzen in grote lijnen dezelfde kant op staan, dan kan het worden ingevoerd vóór de Belgische Grand Prix, zo niet, dan kan het evengoed uitgesteld worden."

Het afschaffen of onmogelijk maken van het inzetten van de party mode kan in het voordeel werken van Honda, zo wordt gezegd, maar ook dat is volgens Tanabe geen abc'tje: "Dat hangt maar net af van hoe de nieuwe regels daadwerkelijk worden uitgeschreven. Als het betekent dat Mercedes wat aan performance moet inleveren, dan komt dat ons inderdaad niet slecht uit. Maar op dit moment is dat nog helemaal niet zeker."

Moeten Red Bull en Verstappen de hoop op titel opgeven na de vierde overwinning van Hamilton? Dat en meer in de F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez