© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Honda: "Onze motor is voor het einde van het jaar beter dan de Renault"

07 aug. 2017 11:52 Ruud Dimmers 0 reacties
Motorleverancier Honda boekt de laatste maanden progressie. De nieuwe spec 3 motor heeft het team van McLaren dertig PK extra opgeleverd en de betrouwbaarheidsproblemen lijken te zijn verholpen. Met een zesde plaats behaalde Fernando Alonso in Hongarije het beste seizoensresultaat.

Honda zet de aanval in op Renault

Het vertrouwen bij Honda neemt toe en de Japanse motorleverancier belooft verdere verbeteringen in de rest van het seizoen. Hasegawa van Honda verwacht niet dat ze in staat zijn om Ferrari en Mercedes dit seizoen nog bij te halen qua vermogen, maar Renault moet te kloppen zijn.

"We schroeven het vermogen steeds iets meer op en ik verwacht dat we deze lijn door kunnen trekken. Het wordt lastig om Mercedes of Ferrari te pakken, maar voor het einde van het jaar willen we voor Renault staan," laat Hasegawa aan Autosport.com weten.

Momenteel lijkt het verschil nog aanzienlijk tussen de beide motorfabrikanten, maar de data van Honda wijst volgens Hasegawa uit dat het mogelijk is. De grootste uitdaging voor Honda ligt op het circuit van Monza, waar de GP van Italië wordt verreden. Het vormt de ultieme beproeving voor de motor en vermogen is doorslaggevend. Dit biedt het merk tevens de kans om de progressie aan te tonen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen