Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: "Probleemloze eerste testweek achter de rug"

Na vier dagen testen in Barcelona blikt Honda terug op een zeer geslaagde eerste testweek. Voor het eerst voorzag Honda twee teams van V6-turbomotoren en dat verliep geheel naar tevredenheid.

De Honda-motoren voltooiden op het Circuit de Barcelona-Catalunya net geen duizend ronden verspreid over vier dagen en over twee teams. De 957 die Red Bull en Toro Rosso tezamen wel hebben weten te rijden, stemmen Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe zeer tevreden.

"Het is voor het eerst in het hybride-tijdperk dat we twee teams van motoren voorzien. Het was dan ook zeer bemoedigend dat we alle geplande werkzaamheden uit hebben kunnen voeren en dat we ook vandaag weer een probleemloze dag hebben gehad", aldus Tanabe na afloop van de laatste dag van de eerste testweek. Honda heeft een paar dagen de tijd voordat de tweede testweek begint, maar zit in de tussentijd niet stil: "We hebben heel veel geleerd van die eerste testweek, waarin we geen grote problemen zijn tegengekomen. Het is nu zaak om de data van die 957 rondjes te analyseren, om ons van daaruit verder voor de bereiden op de tweede testweek en uiteindelijk de eerste Grand Prix in Melbourne."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"