© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Honda schaamt zich ten opzichte van Fernando Alonso

17 okt. 2017 07:55 Ruud Dimmers 0 reacties
F1-motorleverancier Honda schaamt zichzelf voor de prestaties van de afgelopen drie seizoenen. Honda-baas Yusuke Hasegawa begrijpt de frustraties van Fernando Alonso dan ook compleet.

Honda: 'Fernando Alonso had alle recht om ons te bekritiseren'

De verwachtingen waren zo hooggespannen voor het F1-seizoen 2015. Honda zou samen met McLaren de wereld opnieuw gaan veroveren. Binnen drie seizoenen moest de dominantie van de jaren 80 herleven. Het werd een grote rookpluim.

Yusuke Hasegawa, F1-baas van Honda, laat in El Confidencial weten dat hij zich schaamt voor het feit dat hij Fernando Alonso geen goede motor kon leveren.

"Alonso zette me altijd onder druk. Als de auto slecht presteerde dan maakte hij dat direct duidelijk. Fernando is een goed mens en hij schaamt zich vast voor het feit dat hij soms tegen mij vloekte... maar hij had er alle recht toe. Al met al wilde hij gewoon dat we presteerde en daar schaam ik me dan ook voor."

"Fernando gaf ons kritiek omdat hij niet tevreden was en daar had hij alle recht toe."

"Binnen Honda waren er een aantal mensen niet blij met het gedrag van Alonso. Maar dat betrof niet mijzelf, want voor mij was het geen enkel probleem. Ik ben erg teleurgesteld dat ik hem nooit een goede motor kon leveren. Persoonlijk spijt me dat enorm. Ik schaamde me en was boos, maar in de Formule 1 is het lastig voor iedereen om blij te zijn."

© McLaren F1

Hasegawa begreep de frustraties van Alonso, maar dat maakte de samenwerking niet altijd makkelijk.

"Vanuit professioneel oogpunt snap ik zijn frustraties, maar Alonso was nooit tevreden. Dat maakt het wel lastig om samen te werken en een relatie op te bouwen. Het is niets persoonlijks want hij deed zijn werk op een professionele manier. Alle coureurs zijn emotionele mannen. Als we de beste auto hadden dan was hij wel blij geweest."

Honda heeft inmiddels veel geleerd van haar fouten. Een fout die het niet meer maakt is dat het op voorhand een te grote broek aantrekt. 

"De verwachtingen waren veel te hoog. Dat was onze grootste fout. Het is niet dat het project met McLaren mislukt is, maar we konden die verwachtingen nooit waarmaken. We waren te ambitieus en totaal niet klaar voor de F1 in 2015. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen