Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda sluit nieuw Formule 1-avontuur niet uit

Autofabrikant Honda, dat na dit jaar als motorleverancier de koningsklasse van de autosport verlaat, kan in de toekomst gewoon terugkeren in de sport als het algehele Formule 1-plaatje past in de visie van het bedrijf.

Verstappen Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na afloop van dit jaar verlaat Honda officieel de Formule 1 als motorleverancier. De leveraar van krachtbronnen aan Red Bull en AlphaTauri houdt het na zeven seizoenen voor gezien, omdat het moederbedrijf zich wil richten op verduurzaming en elektrificatie.

Dit jaar gaat het tot op heden goed en kan de motorleverancier samen met Red Bull en Max Verstappen wel eens een titel veroveren. Verlaten ze niet op het slechtst mogelijke moment de sport? Kan de keuze nog ongedaan worden gemaakt? Nee, antwoordt de Director of Motorsport Masaya Nagai in gesprek met Motorsport.

"Het idee is niet veranderd dus we zullen de terugtrekking niet intrekken. Dat is de reden dat iedereen erg opgewonden is over dit seizoen en ik denk dat we daarom de resultaten hebben kunnen behalen die behaald zijn. Het seizoen is bovendien nog niet afgelopen! We willen racen zonder spijt, dat is het voornaamste."

Of Honda voorgoed is verdwenen uit de koningsklasse van de autosport, dat is nog niet zeker, zo verzekert Nagai. "De power unit verandert (in 2025 of 2026, red.). De manier van racen kan door de CO2-neutrale ontwikkeling ook veranderen. Als dat past bij ons, kunnen we tegen die tijd overwegen om weer deel te gaan nemen. Dat moment kan altijd komen. Op dit moment is het echter geen onderwerp", aldus de Japanse topman van Honda.

Ook interessant:

Crashes gaan Verstappen achtervolgen in tweede seizoenshelft

Zijn crashes kunnen Max Verstappen in de seizoenshelft wel eens achtervolgen, maar dat wil niet zeggen dat hij kansloos is voor de wereldtitel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-kenner Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Joris Mosterdijk, bespreken we de gevolgen hiervan en blikken we uitvoerig vooruit op de Grand Prix van België. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team