Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda: "Spa-Francorchamps grote uitdaging voor de power unit"

Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door alom geliefd door de Formule 1-coureurs, maar het prachtige circuit brengt grote uitdagingen met zich mee voor de motorleveranciers.

Verstappen winst Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda, legt uit wat deze uitdagingen zijn: "Energiemanagement is cruciaal hier, want Spa-Francorchamps is het langste circuit van de Formule 1-kalender, wat een grote uitdaging oplevert op een beslissend moment in het seizoen."

"Spa is technisch gezien voor de power unit een uitdagend circuit, met de zeer lange run vanuit La Source tot en met Les Combes, met daartussen in Eau Rouge. We introduceren de spec 4-motor van onze power unit, die een verbeterde betrouwbaarheid en meer performance moet bieden, waarmee we nog betere resultaten willen scoren in de rest van dit seizoen."

Een van de knelpunten voor de power units vormt de explosieve stijging in Eau Rouge van meer dan zestien procent, waardoor de druk in de motor verandert. De rijders behalen snelheden tot ongeveer 300 kilometer per uur, als ze de heuvel opvliegen. Op Spa-Francorchamps zien we dan ook meer technische problemen dan op andere banen

Tanabe hoopt dat de spec 4-motor Red Bull en Toro Rosso weer iets extra's biedt in hun jacht op respectievelijk zeges en WK-punten. "Onze performance verbeterde in de wedstrijden voor de zomerstop, waarin onze beide teams competitief waren. We proberen dat momentum te behouden in de komende races en zelfs te verbeteren."

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team