Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda spreekt van solide kwalificatie Verstappen

Motorleverancier Honda blikt tevreden terug op de kwalificatie in Melbourne. De vierde positie van Max Verstappen stemt de Japanners tevreden.

Als motorleverancier van Red Bull en Toro Rosso kende Honda een kwalificatie met wisselende resultaten. Deze waren echter niet te wijten aan de Japanse krachtbron die feilloos haar werk deed. Red Bull-adviseur Helmut Marko noemde de motor het 'enige dat dit weekend probleemloos zijn werk doet'. Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda, is blij met de eerste kwalificatie: "Max zijn vierde positie op de grid is een solide start van onze samenwerking met Red Bull. Helaas kende Pierre een lastige kwalificatie en wist hij niet door te dringen tot Q2."

Het team van Toro Rosso moest genoegen nemen met een dertiende en vijftiende startpositie voor Alexander Albon en Daniil Kvyat. Iets dat tot lichte teleurstelling leidde bij het team. "Bij Toro Rosso zagen we het potentieel van de STR14 eerder dit weekend. Kvyat en Albon waren wat ongelukkig tijdens hun kwalificatie met het verkeer in Q2", licht Tanabe de mindere kwalificatie toe. Vanaf een vierde startpositie liggen er kansen op een podiumplaats voor Max Verstappen. Het zou de eerste van Honda in het V6-tijdperk betekenen. Tanabe blikt met vertrouwen vooruit naar de race: "Het wordt een lange race morgen, met hopelijk een mooi resultaat in onze eerste race voor Red Bull."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"