Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda stelt krachtigere Spec 3-motor weer beschikbaar voor Toro Rosso

Toro Rosso-coureurs Brendon Hartley en Pierre Gasly kunnen in Brazilië weer beschikken over de krachtigste motorvariant van Honda.

Honda heeft de Spec 3-motor weer beschikbaar gesteld voor Toro Rosso, dit in tegenstelling tot de afgelopen Grand Prix in Mexico. Door de hoge ligging van het circuit namen de Japanners geen enkel risico. Op het circuit van Interlagos hebben Pierre Gasly en Brendon Hartley dit weekend weer de beschikking over de krachtigste Honda-motor, de Spec 3.

In het competitieve middenveld zijn de verschillen erg klein en met het lange, oplopende rechte stuk op Interlagos is motorvermogen meer dan welkom. Gasly en Hartley incasseerden bewust al diverse gridstraffen om de laatste races van het seizoen zonder kleerscheuren door te komen. Toro Rosso bezet momenteel de negende positie in het WK bij de constructeurs met 33 punten, drie minder dan Sauber. Gekoppeld aan de eindranking in het WK is het prijzengeld dat de teams in 2019 ontvangen. Mocht Toro Rosso er alsnog in slagen om Sauber te achterhalen dan komen er de nodige miljoenen extra binnen.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer