Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Honda verscheurt contract met Sauber voor 2018'

Donkere wolken hangen boven het Formule 1 team van Sauber. Het Duitse Auto Bild meldt dat de renstal geen motoren heeft voor volgend seizoen, nu Honda het contract verscheurd heeft. Een gebrek aan vertrouwen in de teamleiding zou hiervoor de aanleiding zijn.

In april tekenden Honda en Sauber een deal voor de levering van motoren voor 2018. Hiermee stelde Honda haar toekomst in de Formule 1 als motorleverancier veilig, na geruchten dat McLaren het contract zou ontbinden. Bij Sauber rommelt het al maanden en recent stapte teambaas Kaltenborn op na een intern geschil. Het team worstelt ook sportief, want de resultaten zijn matig. Honda heeft nu aangegeven dat zij het vertrouwen in Sauber missen.

Reden hiervoor is dat de Japanners ontevreden zijn over de progressie dat Sauber boekt. Honda was niet blij met de beslissing om Kaltenborn aan de kant te zetten en Sauber zit al enkele weken zonder opvolger. Mocht de deal met Honda van de baan zijn dan zal Ferrari waarschijnlijk het team wel weer uit de brand helpen. Het team zoekt nog onderdak voor Antonio Giovinazzi, de testrijder van het team die volgend seizoen onderdak moet krijgen in de F1. Daarvoor is het team van Sauber uitermate geschikt.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje