Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Honda: "Verstappen reed echt op de limiet met de power unit"

De sensationele zege van Max Verstappen was voor Honda de eerste sinds haar terugkeer in de Formule 1 in 2015. In zijn jacht op Sebastian Vettel, Valtteri Bottas en Charles Leclerc mocht hij alles uit het Japanse motorblok halen, waarbij de Nederlander het maximale vroeg van zijn machine.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de laatste vijftien ronden vloog Max Verstappen over de Red Bull Ring. De Nederlander passeerde op weg naar de zege twee Ferrari's en een Mercedes, iets dat vooraf als schier onmogelijk werd bestempeld. Te meer omdat de Red Bull-coureur het gehele seizoen al snelheid tekort kwam op de rechte stukken.

Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe gaf in de slotfase het sein om alle registers open te trekken op jacht naar de zege. "We zaten echt op het randje qua koeling. Door de hoge temperaturen moesten we de power unit proberen te sparen, maar we gaven Max zoveel vermogen al we konden."

"Ik had niet verwacht dat we zo competitief zouden zijn. In de vorige races was Mercedes erg sterk en konden we soms vechten met Ferrari. Verrassend genoeg presteerden we juist ten opzichte van hun erg goed."

De overwinning geeft een extra boost aan Honda, dat voor het eerst sinds 2006 zegevierde in de Formule 1. Tanabe is dan ook duidelijk in zijn doelstelling: "Dit resultaat werkt erg motiverend voor ons ontwikkelingsteam. Vanaf het begin van het seizoen keken we tegen een groot gat aan ten opzichte van Mercedes en Ferrari. In Oostenrijk was okay, we waren sterk maar ik durf niet te garanderen dat we in de komende races net zo sterk zijn als hier."

"We moeten hard blijven pushen om het vertrouwen te krijgen dat we sterk zijn en dat als we geen fouten maken, we kunnen winnen. We willen dat niveau halen en moeten ons blijven ontwikkelen."

13 reacties

    Marko Formule 1-baas maakt vertrek officieel