Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: "Waren opgewonden toen Verstappen in de auto stapte"

Vlak voor het begin van de zomer van 2018 werd bekend dat Red Bull Racing en Honda met ingang van dit jaar begonnen aan een samenwerking. Max Verstappen zou zodoende met een Honda-motor rijden. Maandenlang werd uitgekeken naar het eerste moment waarop de combinatie de baan betrad.

Na een prima verlopen shakedown, die vorige week woensdag buiten het zicht van de media werd afgewerkt, mochten Max Verstappen, Red Bull Racing en Honda het op de eerste dag van de wintertests in Barcelona laten zien. Met 128 rondjes op de teller en een vierde tijd op het bord kon het trio bijzonder tevreden terugkijken op haar voor de buitenwereld zichtbare vuurdoop.

Een dag na het begin van de eerste wintertestweek kijkt Toyoharu Tanabe, voorman van het Honda-Formule 1-project, terug op de eerste meters van Verstappen. "We hebben een normale dag afgewerkt, er waren geen grote problemen en het team heeft veel data vergaard", begint Tanabe met de bekende Formule 1-testclichés. Als RacingNews365 de Japanner vraagt hoe de eerste indruk van Verstappen is, begint Tanabe te grijnzen. "Hij is..", laat de Honda-man een lange stilte vallen, "precies. Hij stuurt...", laat hij nogmaals een lange stilte vallen, "erg precies. We hebben het gisteren niet te bont gemaakt, Max en Honda zijn rustig begonnen aan hun samenwerking." Over het begin van de eerste testdag doet Tanabe een smakelijke anekdote uit de doeken. "We waren opgewonden voor Max in de wagen stapte, daarna werden we nerveus, om vervolgens weer opgewonden te zijn! Al met al verliep de maandag zoals gehoopt. Smooth en kalm." Verstappen mag op woensdag wederom plaatsnemen in de Red Bull-Honda.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'