Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: "We moeten beter werk afleveren in 2019"

Als Honda in 2019 hoge ogen wil gooien in de Formule 1 moet het beter presteren dan in 2018. Voor het eerst sinds de terugkeer van Honda in de Formule 1 voorzien de Japanners twee teams van motoren.

Enkele weken na de seizoensfinale in Abu Dhabi blikt Honda's manager Masashi Yamamoto nog één keer terug op 2018, om vervolgens de blik op de horizon te richten. Yamamoto is blij met wat 2018 heeft gebracht, maar weet dat er nog een lange weg te gaan is.

"We hebben met Toro Rosso een hechte en open relatie opgebouwd, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Dat heeft tot enkele hoogtepunten geleid zoals in Bahrein en Hongarije, waar we Toro Rosso zeer dankbaar voor zijn", zo laat Yamamoto optekenen op de eigen website van Honda. "Het is echter duidelijk dat onze power unit nog tekort komt ten opzichte van die van de toppers, en ook op gebied van betrouwbaarheid valt er nog genoeg te verbeteren. Volgend jaar leveren we voor het eerst sinds lange tijd motoren aan twee teams en we weten dat we meer moeten laten zien dan in 2018." Aan de motivatie van de Japanners ligt het in ieder geval niet volgens Yamamoto: "Iedereen die bij dit motorproject is betrokken werkt zich een slag in de rondte om goed voorbereid aan de start te staan van de aankomende wintertest. We willen ons blijven verbeteren in 2019 en de weg naar boven vervolgen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden