Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

'Honda weigert Rossi zijn beloofde motor cadeau te doen bij MotoGP-afscheid'

Honda houdt voet bij stuk en weigert naar verluidt de eerste machine waarmee Valentino Rossi de wereldtitel pakte in de koningsklasse van de motorsport te schenken aan Rossi. Dat terwijl hem dit ooit beloofd zou zijn.

Rossi tribute
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP

Valentino Rossi en Honda leven al bijna twintig jaar op gespannen voet, dat terwijl ze veel hebben om samen trots op te zijn. De eerste drie wereldtitels in de koningsklasse van de wegracerij (voorheen de GP500, later de MotoGP) won Rossi met Honda en wel op dominante wijze.

Hij was zelfs zo dominant dat Honda claimde dat de motor zó goed was, dat veel meer coureurs er wereldkampioen mee zouden worden. Die woorden vielen bij Rossi verkeerd en daarom zocht hij zijn heil bij een ander team. In zijn eerste jaar met Yamaha maakte hij direct zijn punt, want hij won de eerste race in later het kampioenschap.

Vete Honda en Rossi duurt voort

Na in totaal zeven wereldtitels op het hoogste niveau is Rossi gestopt. Hij heeft veel van de machines waarmee hij kampioen werd in zijn bezit, maar de Honda's ontbreken vanwege de vete die sinds eind 2003 voortduurt. Ja, Honda nam de drie machines mee naar de laatste MotoGP-race in Valencia om ze daar naast de Yamaha's tentoon te stellen, maar pakte ze daarna ook even snel weer in voor de vlucht terug naar Japan.

Rossi vroeg volgens Motorsport-Total de Honda-topman Alberto Puig nog of hij in ieder geval de NSR500 (foto derde van rechts) van zijn eerste titel in 2001 mocht hebben, precies zoals hem ooit beloofd zou zijn, maar hij kreeg nul op zijn rekest. Het speciaal daarvoor ingerichte plekje in zijn huis in Tavullia blijft zodoende leeg.

Honda geeft zelf ondertussen aan dat de machine een plekje in Japan verdient, omdat de motor eveneens belangrijk zou zijn voor het merk Honda en men de machine dus graag aan het Japanse publiek wil laten zien.

Ook interessant:

Verstappen gaat exclusieve samenwerking aan met Viaplay

Max en Jos Verstappen hebben een exclusieve deal met Viaplay, de streamingdienst die de Formule 1-uitzendingen vanaf 2022 gaat verzorgen in Nederland. De fans worden getrakteerd op exclusieve content en een uniek kijkje in het leven van de regerend wereldkampioen.

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"