Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: 'Wij kunnen de druk van Red Bull aan'

De Japanse motorfabrikant Honda is zich er terdege van bewust dat in 2019 alle ogen op hun zijn gericht. Zijn zij vanaf het begin van het nieuwe seizoen in staat om samen met Red Bull te strijden voor de podiumplekken?

Honda's technisch directeur Tanabe ziet de samenwerking met Red Bull in ieder geval vol vertrouwen tegemoet. "We focussen ons vooral op wat we al hebben maar natuurlijk kijken we ook al naar de toekomst. De samenwerking tussen Red Bull en Toro Rosso is voor ons alleen maar een groot voordeel. Alles wat we nu bespreken over de Red Bull Technology verloopt centraal en dat is positief voor alle partijen." Eerder liet Red Bull's adviseur Helmut Marko tegenover Auto Motor und Sport al los dat Honda ten alle tijden dit seizoen de nodige updates mag doorvoeren. Dat Gasly en Hartley hierdoor met gridstraffen worden opgezadeld, vindt Marko geen probleem.

Ook Tanabe bevestigt dat gridstraffen bij Toro Rosso dit seizoen bewust worden genomen om ervoor te zorgen dat de nieuwe motor direct goed is. Op de vraag of dit voor Honda extra druk geeft, antwoordt Tanabe ontkennend. "Natuurlijk realiseren we ons dat de samenwerking met Red Bull meer druk geeft. Dat is ons wel duidelijk maar ook nu staan we vol onder druk. We zijn er in ieder geval van overtuigd dat we met Red Bull zeer efficiënt gaan samenwerken en zijn er dan ook klaar voor."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'