Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda zet nieuwe motor definitief in tijdens GP van Japan

Met de hagelnieuwe Spec-C motor onder de arm is Honda afgereisd naar haar thuisrace, de Grand Prix van Japan. Na het Russische treffen bestond er even onduidelijkheid over de inzet van de nieuwe krachtbron, maar Toro Rosso heeft daags voor het raceweekend in Suzuka te horen gekregen dat het nieuwe blok kan worden gebruikt.

Pierre Gasly en Brendon Hartley reden op de vrijdag in Rusland al rond met de nieuwe motor en zodoende zullen beide Toro Rosso-rijders geen gridstraffen oplopen, als ze deze motor wederom monteren voor het weekend in Japan.

Waartoe de krachtbron precies in staat is, weet Toro Rosso noch Honda. "We moeten nog iets meer meters maken om alle oneffenheden eruit te krijgen, maar qua prestaties zullen we in ieder geval een stuk harder gaan", lacht Gasly op de donderdag in Suzuka. "In Sotsji zag ons tempo er, over één rondje, heel behoorlijk uit en al op de vrijdag merkten we dat er een stap was gezet", refereert de Fransman aan motorleverancier Honda. Honda rijdt op Suzuka een thuisrace: de baan is eigendom van het Japanse merk. In het verleden was de motorbouwer erg succesvol op het door de Nederlander John Hugenholtz ontworpen circuit: in 1988 en 1991 werd er dankzij respectievelijk McLaren-rijders Ayrton Senna en Gerhard Berger gewonnen. In de afgelopen seizoenen had Honda het als motorleverancier van McLaren bijzonder lastig op Suzuka. In elk van de drie edities waaraan de combinatie sinds 2015 deelnam, werden beide rijders op een rondje gereden. Vorig jaar kwam Fernando Alonso tot P11, de beste prestatie van een door Honda aangedreven wagen in de Japanse GP tijdens het V6-turbohybridetijdperk.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"