© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda zet nieuwe motor definitief in tijdens GP van Japan

04 okt. 2018 14:00 René Oudman 0 reacties
Met de hagelnieuwe Spec-C motor onder de arm is Honda afgereisd naar haar thuisrace, de Grand Prix van Japan. Na het Russische treffen bestond er even onduidelijkheid over de inzet van de nieuwe krachtbron, maar Toro Rosso heeft daags voor het raceweekend in Suzuka te horen gekregen dat het nieuwe blok kan worden gebruikt.

Pierre Gasly en Brendon Hartley reden op de vrijdag in Rusland al rond met de nieuwe motor en zodoende zullen beide Toro Rosso-rijders geen gridstraffen oplopen, als ze deze motor wederom monteren voor het weekend in Japan.

Waartoe de krachtbron precies in staat is, weet Toro Rosso noch Honda. "We moeten nog iets meer meters maken om alle oneffenheden eruit te krijgen, maar qua prestaties zullen we in ieder geval een stuk harder gaan", lacht Gasly op de donderdag in Suzuka. "In Sotsji zag ons tempo er, over één rondje, heel behoorlijk uit en al op de vrijdag merkten we dat er een stap was gezet", refereert de Fransman aan motorleverancier Honda.

Honda rijdt op Suzuka een thuisrace: de baan is eigendom van het Japanse merk. In het verleden was de motorbouwer erg succesvol op het door de Nederlander John Hugenholtz ontworpen circuit: in 1988 en 1991 werd er dankzij respectievelijk McLaren-rijders Ayrton Senna en Gerhard Berger gewonnen.

In de afgelopen seizoenen had Honda het als motorleverancier van McLaren bijzonder lastig op Suzuka. In elk van de drie edities waaraan de combinatie sinds 2015 deelnam, werden beide rijders op een rondje gereden. Vorig jaar kwam Fernando Alonso tot P11, de beste prestatie van een door Honda aangedreven wagen in de Japanse GP tijdens het V6-turbohybridetijdperk.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen