Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toyoharu Tanabe

Honda ziet vreemde truc bij Mercedes: "Weten niet of dat wel legaal is"

Ook bij het kamp van Honda vermoeden ze dat Mercedes een speciaal trucje gebruikt om de downforce op de lange rechte stukken te verminderen. Toyoharu Tanabe legt uit dat de Japanse fabrikant hun concurrent goed in de gaten houdt en twijfelt aan de legaliteit van een vermoedelijk 'apparaat' bij de Duitse renstal.

Tanabe Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Op de lange rechte stukken zou Mercedes in het voordeel zijn door een vermoedelijk 'speciaal apparaat' wat door Red Bull en Honda werd waargenomen. Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda Racing, houdt de concurrent nauwlettend in de gaten. Samen met de Oostenrijkse renstal wil de Japanner kijken naar de legaliteit van het 'trucje', waarmee ze doelen op de achterwielophanging van Mercedes.

"Ik let goed op de acceleratie en topsnelheden op de lange rechte stukken, want deze zijn een rechtstreeks gevolg van het motorvermogen", trapt Tanabe mee af in gesprek met AS Web. "In zijn geheel gaat het echter om het totaalpakket van de auto. Als de wagen de bochten moeilijker doorkomt, moet er meer downforce worden toegevoegd. Dit kan de topsnelheid juist verminderen."

Mogelijk heeft Mercedes nu iets gevonden om meer topsnelheid te krijgen en tegelijkertijd genoeg downforce te behouden voor in de bochten. "Als de hele auto goed samenwerkt, inclusief de ophanging, dan zijn er zelfs met minder downforce geen grote problemen. Ook de bandenprestaties zullen niet verminderen", aldus de Japanner. Dit heeft de Duitse renstal beter voor elkaar, al tast Tanabe in het duister hoe ze dat precies voor elkaar hebben gekregen.

"Het is lastig te zeggen, maar ik heb het gevoel dat we op topsnelheid ineens wat aan het verliezen zijn", moet Tanabe toegeven. "Maar ik weet het niet precies, we weten ook niet of dat Mercedes-trucje wel legaal is. Ik zou graag de mening van het team willen horen over de kwestie." Tot vooralsnog heeft Red Bull nog geen actie ondernomen, en Christian Horner heeft aangegeven dat het iets is dat Mercedes al vaker heeft gebruikt, zij het in een minder extreme vorm. Een protest van Red Bull lijkt er dan ook niet aan te komen.

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto