Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoofdengineer Red Bull tevreden met eerste resultaten RB14

Red Bull's hoofdengineer is 'redelijk tevreden' met wat de RB14 heeft laten zien gedurende de eerste vier wintertestdagen van het jaar.

Na afloop van de vierde en laatste testdag in Barcelona geeft Guillaume Rocquelin aan dat hij tevreden is met de eerste meters van de nieuwe Red Bull RB14. "We zijn redelijk tevreden met wat we tot nu hebben gezien van de nieuwe auto. We hebben nu wat tijd om alle informatie van deze week te verwerken en ons daarmee voor te bereiden op volgende week."

Op donderdag was het de beurt weer aan Max Verstappen om de RB14 de sporen te geven, maar helemaal vlekkeloos verliep dit niet. Eerst door het weer, daarna door kleine problemen. "Het was niet ideaal" , bevestigt Rocquelin. "'s Ochtends had het vanwege de natte baan eigenlijk geen zin om naar buiten te gaan. Toen het eenmaal wel droog was hadden we wat technische problemen en spinde Max Verstappen van de baan, waardoor onze dag ten einde was." "De problemen die we hadden waren echter snel te verhelpen en over het algemeen zijn we dus tevreden met hoe de auto functioneert. Daar moeten we volgende week op voortborduren en hopel ijk is het weer dan wat beter" , aldus Rocquelin.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'