Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoofdrolspelers startcrash Spa spreken lovend over halo

Een jaar geleden konden de Formule 1-fans er haast niet over: kwam er nu daadwerkelijk een cockpitbeschermer? Bijna zeventig jaar reden alle F1-coureurs met hun hoofd in de wind, maar met ingang van het seizoen 2018 zou die wind gesplit worden door een stang. De halo is misschien esthetisch niet zeer verantwoord, op Spa-Francorchamps werd nog maar eens duidelijk waarom het ding er überhaupt is.

Nico Hülkenberg schakelde niet alleen zichzelf uit door het rempunt voor La Source volledig verkeerd in te schatten, maar zorgde bovenal voor een gigantische kettingbotsing. Charles Leclerc beleefde angstige momenten in zijn Sauber.

Als Hülkenberg wordt gevraagd naar de door hem veroorzaakte startcrash in Spa, waarvoor hij overigens tien plaatsen gridstraf heeft gekregen voor de Italiaanse Grand Prix, dan begint de Duitser ongemakkelijk te lachen. “Ik denk dat de halo heeft bewezen bruikbaar te zijn. We kunnen slechts gissen naar wat er was gebeurd als het systeem niet op de wagens had gezeten, maar de bandensporen van Fernando Alonso’s wagen (die vol over Leclerc heen zeilde, red.) laten niets aan de verbeelding over. De halo heeft haar werk om het hoofd te beschermen, goed gedaan.” Ook het slachtoffer is logischerwijs te spreken over de hoofdbescherming. “Ik was vooral gefrustreerd, na afloop van de race in België. Weer geen punten! Toen ik de beelden van het startongeval terugkeek flitste er door mijn gedachte dat ik niet had willen weten wat er was gebeurd als de halo niet op mijn wagen had gezeten”, erkent Leclerc. “Het boeit ook niet meer of het ding mooi is of niet, de halo hoort in de Formule 1.” Hülkenberg heeft overigens later nog wel wat toe te voegen. “Ik denk persoonlijk dat we allemaal nog steeds niet heel erg fan zijn van de halo. Het brengt echter een bepaalde veiligheid en daar zijn we erg content mee. Het is een gemengd gevoel, maar goed: uiteindelijk ben ik niet diegene die erover gaat.”

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'