Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alfa Romeo Racing

Hoogste Alfa Romeo-baas: "In dat geval stoppen we met onze F1-sponsoring"

Alfa Romeo is op dit moment als titelsponsor van Sauber aanwezig in de Formule 1. Ondanks dat men meer dan tevreden is met de resultaten van de F1-sponsoring, is het nog niet zeker dat Alfa Romeo het aflopende contract met Sauber zal verlengen.

Bottas Austria
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Zittend in de prachtige hospitality van het Alfa Romeo F1-team neemt Alfa Romeo CEO Jean-Philippe Imparato tijdens de Grand Prix van Oostenrijk uitgebreid de tijd voor een exclusief interview met RacingNews365. De Fransman straalt enthousiasme uit, terwijl de razende Porsche-coureurs op de achtergrond zorgen voor het rauwe, 'ouderwetse' geluid van een racewagen. Een geluid dat in de nabije toekomst niet meer gemaakt zal worden door nieuwe Alfa Romeo-wagens.

"De toekomst voor ons is elektrisch: dat is waar we ons met Alfa Romeo op gaan richten", aldus Imparato, die een duidelijke visie voor ogen heeft met het beroemde Italiaanse automerk. "Er zijn verschillende energiebronnen die we kunnen kiezen voor de toekomst en wij gaan voor elektrische aangedreven wagens. Daarom willen we vanaf 2027 alleen nog maar elektrische wagens produceren bij Alfa Romeo. Wij denken namelijk dat dat de toekomst is."

Dat betekent echter niet dat de Formule 1 in de komende jaren niet meer interessant zou zijn voor het automerk: "We blijven de autosport steunen als zij bijvoorbeeld overstapt naar 100% biobrandstof. Dat is namelijk zeer duurzaam en dat is het belangrijkste voor ons. Zo zouden we naar de elektrische aangedreven raceklassen kunnen kijken, omdat deze ook duurzaam zijn."

Op dit moment lijkt een vertrek van Alfa Romeo nog niet aanstaande, omdat de F1 er alles aan doet om zo duurzaam mogelijk te zijn. Daarnaast is de Formule 1 zeer populair in de wereld en dat ziet Imparato terug in de sponsordeal met Sauber.

"We zijn extreem tevreden met de sponsoring die we op dit moment hebben met Sauber. Duurzaamheid is daarbij een van de drie factoren, omdat de F1 als een geheel aan het veranderen is op het gebied van duurzaamheid, zoals wij dat als Alfa Romeo ook nastreven. Daarnaast zijn de resultaten die het F1-team behaalt zeer goed en tenslotte werken we uitstekend samen met het team."

Het interview gaat verder onder de foto.

			© Alfa Romeo
	© Alfa Romeo

Imparato: "Alfa Romeo heeft de beste ROI in de paddock"

Er hingen echter wel wat voorwaarden aan Alfa's langere verblijf in F1. "Dat komt grotendeels door Frederic Vasseur. Door hem zijn we namelijk sponsor van dit team. Een van onze gestelde voorwaarden om het contract te verlengen met Sauber was dat Vasseur de leider van het team zou blijven. In een zeer moeilijke tijd hebben we vorig jaar het contract met Sauber verlengd en daarvan zie je dit jaar de resultaten. Daarom zeg ik dat je altijd in moet zetten op mensen, daarvan is dit team een voorbeeld. Ik ben heel tevreden met hen."

Een tweede voorwaarde van Alfa Romeo om het sponsorcontract te verlengen was dat het team zou blijven rijden met Ferrari-motoren. Dat is iets dat in de toekomst zou kunnen veranderen, aangezien Audi mogelijk geïnteresseerd zou zijn om Sauber over te kopen. Het contract loopt nu aan het einde van het huidige kalenderjaar af.

"Mocht een andere autofabrikant Sauber over kopen, zouden we uiteraard niet verder gaan met onze sponsoring. Dat is nu echter totaal niet aan de orde en we richten ons dan ook op volgend jaar en het jaar daarna, maar niet op 2026 (wanneer het motorconcept van de F1-wagens verandert, er nieuwe regels komen en het team mogelijk wordt overgekocht, red.). Zoals gezegd zijn we zeer tevreden over de samenwerking met Alfa Romeo en de F1 als een geheel, maar pas aan het einde van juli zullen we intern een beslissing nemen over een eventuele verlenging van het contract met Sauber."

Duidelijk is in ieder geval dat Alfa Romeo alleen verder zal gaan als sponsor in de Formule 1, omdat de autofabrikant zelf geen interesse heeft om het team over te kopen: "Nee", zo draait Imparato er niet om heen wanneer we hem naar die mogelijkheid vragen. Na een korte pauze vervolgt de altijd sympathieke Fransman zijn antwoord: "Ik krijg heel vaak de vraag van mensen waarom we op deze manier te werk gaan in de Formule 1 en ik zal je zeggen waarom we het op deze manier doen. Dat doen we namelijk omdat we de beste return on investment van de hele paddock hebben, denk ik. Alles verloopt prima voor ons: we hebben een uitstekende relatie met het team, zeer gemotiveerde coureurs en staan er zeer goed voor ten opzichte van de teams die forse spenderen in de Formule 1. Hebben we ook weleens problemen? Ja, maar hebben we zorgen? Nee. Life is beautiful", zo sluit Imparato met een trotse blik af.

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Alfa Romeo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team