Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Hoogste baas voert druk op Ferrari en Binotto op: "Te veel fouten"

Ferrari zit dit seizoen regelmatig in de hoek waar de klappen vallen. Ja, de auto is bloedsnel, maar het team stapelt fout op fout. De hoogste Ferrari-baas is not amused en wil meer zien. Méér van Ferrari, maar ook méér van teambaas Mattia Binotto.

Leclerc Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari bouwde een zeer snelle auto voor 2022. Echter, naarmate het seizoen vorderde, ging het team steeds meer fouten maken. Met name de strategische blunders zijn al niet meer op één hand te tellen. De hoogste Ferrari-baas, John Elkann, reageert in een uitgebreid interview met de Gazzetta dello Sport. Hij wil verbetering zien.

"Met vier overwinningen zijn we competitief gebleken, iets wat ik twee jaar geleden reeds had voorspeld. Eindelijk keerden we terug op de hoogste trede van het podium. Daar ligt een heleboel hard werk van het team aan ten grondslag."

Elkann staat vierkant achter het team en achter diens leider Mattia Binotto, maar hij verwacht in alle lagen van het team progressie, óók van Binotto zelf: "We hebben vertrouwen in Binotto en het team en erkennen het werk dat zij al hebben verzet. Maar er is méér progressie nodig, omdat er nog te veel fouten worden gemaakt."

"We hebben geweldig veel vetrouwen in Binotto en waarderen ontzettend wat hij en de engineers hebben gedaan. Maar het lijdt geen twijfel dat het werk in Maranello, maar ook in de pitbox, aan de pitmuur en achter het stuur verbeterd moet worden. Iedereen moet zich verbeteren: de monteurs, de engineers, de coureurs én het managementteam, inclusief de teambaas."

Ferrari-topman zet niet al te hoog in

"We merken op dat er nog te veel fouten worden gemaakt op het gebied van betrouwbaarheid, het rijden en de strategie. Maar het vertrouwen in Binotto en het team heeft zich tot dusver uitbetaald. Dankzij hen winnen we weer, maar ik kan niet voldaan zijn, want ik denk dat we het altijd beter kunnen doen."

Elkann geeft aan vertrouwen te hebben in Ferrari en Binotto, maar de stip die hij op de horizon zet, zet hij alsnog behoorlijk ver weg: "Ons eerste doel was om weer competitief te zijn, want als je dat niet bent, ben je nergens. Ben je wel snel, dan heb je de handen vrij om aan de betrouwbaarheid te werken."

"Dat is waarom ik denk dat Ferrari vóór 2026 weer de wereldtitel bij zowel de coureurs als de constructeurs zal winnen, met Charles Leclerc op poleposition om dat te doen. We hebben het geluk dat we over twee sterke coureurs beschikken, die tezamen misschien wel het sterkste duo in de Formule 1 vormen."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend