Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Hoogste Ferrari-baas: "Directie heeft Binotto niet in de kou laten staan"

Het 2019-seizoen van Ferrari is samen te vatten als zeer opmerkelijk. De wissel van teambaas, de opvallende prestaties tijdens de wintertest gevolgd door een desastreus verlopen eerste seizoenshelft, de wederopstanding in België, de geruchten over de motoren en de crash in Brazilië tussen twee teamgenoten die het vrijuit racen iets te letterlijk namen. Al met al een moeilijk debuutjaar voor teambaas Mattia Binotto, die er volgens zijn baas overigens niet alleen voor stond.

Leclerc Vettel Brazilië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Of het nu december of september is, in de Italiaanse media wordt er dagelijks over Ferrari gesproken. Altijd hebben de dagelijkse sportkranten wel iets te melden over de Scuderia. Wanneer er slecht gepresteerd wordt, worden de messen geslepen en wanneer men goed presteert komt men superlatieven tekort om de prestaties te omschrijven. Binotto wist door zijn ervaring in de Formule 1 waaraan hij begon, maar zijn eerste jaar als teambaas zal hij nooit meer vergeten.

In Italië kreeg de Zwitsers-Italiaanse teambaas het in 2019 zwaar te verduren, maar kreeg hij op het einde van het seizoen ook bijval van de vaderlandse pers. omdat men vond dat de directie hem niet genoeg heeft gesteund in zijn eerste jaar. Iets wat Ferrari-CEO Louis Camilieri afdoet als onzin: "Natuurlijk had ik vaker aanwezig kunnen zijn op de circuits, maar volgens mij zou dat niet veel veranderd hebben", begint de Maltees zijn antwoord op de vraag of de directie Binotto meer had moeten steunen in 2019.

"Ik heb dagelijks contact met Mattia en hij weet heel goed dat hij altijd op mij kan terugvallen. Ik geloof echter in autoriteit en verantwoordelijkheid en die zaken voert hij ook uitstekend uit als ik niet op het circuit aanwezig ben. Je moet het hem zelf vragen, maar ik weet zeker dat Mattia zich afgelopen seizoen zeker niet alleen heeft gevoeld en we hebben hem als directie zijnde dan ook zeker niet in de kou laten staan."

Die woorden veranderden de gedachten van de opgedaagde Italiaanse pers in Maranello tijdens de eindejaarsreceptie echter nauwelijks: "Misschien is dat iets wat de pers denkt en jullie kunnen het aan hem navragen, maar zo zie ik het. Ook wanneer ik niet aanwezig ben op de circuits heb ik uiteraard contact met Mattia en dat werkt uitstekend."

"Mijn taak is vooral gericht op het bedrijf Ferrari en zorgen dat we financieel goed draaien. Dat heeft mijn prioriteit en daarnaast moet ik ook kijken of de juiste mensen aan het werk zijn bij het Formule 1-team. Daarom heb ik ook gekozen voor Binotto als teambaas, hij is namelijk technisch onderlegt, maar zorgt ook dat het financieel allemaal goed gaat. Dat is niet altijd het geval geweest."

"Mattia staat absoluut niet alleen en ik denk dat hij goed voelt en weet dat ik hem altijd steun. Ik probeer mezelf niet te verdedigen en het feit is dat Mattia deze rol als teambaas kreeg in een moeilijke en onverwachte periode." Ondanks deze steunbetuiging van Camilleri blijven de geruchten over een mogelijke overstap van Toto Wolff rondzingen in Italië.

Tien Formule 1-coureurs uit de jaren '10 die je al lang bent vergeten

In de jaren '10 zijn genoeg Formule 1-coureurs de revue gepasseerd. De ene maakte een grotere indruk dan de ander. Deze tien ben je waarschijnlijk al lang vergeten.

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull