Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Hoogste Renault-baas klip en klaar: "Geven op geen enkele manier op"

De afgelopen tijd zijn er geruchten geweest dat Renault zou overwegen om Alpine gedeeltelijk of helemaal te verkopen. Maar de CEO van Renault, Luca de Meo, heeft voor iedereen een glasheldere boodschap.

Gasly race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is op zijn zachtst gezegd nog niet het jaar van Alpine in de Formule 1. Met slechts twee puntjes uit de eerste acht weekenden staat de Franse equipe op de negende plek in de strijd om het constructeurskampioenschap. Er gaan bovendien al een tijdje geruchten dat Renault het team gedeeltelijk of helemaal wil verkopen.

Daar maakt de CEO van Renault, Luca de Meo, nu een einde aan. "Ik wil dit heel duidelijk maken. We gaan op geen enkele manier opgeven", aldus De Meo in gesprek met Autocar. "Het is niet mijn stijl. We gaan hier zelfs geen deel van verkopen. We hebben het geld niet nodig. Ik heb links en rechts mensen gehad die een bod deden en er vervolgens in de pers over spraken. Maar we zijn niet geïnteresseerd. Het zou stom zijn en ik doe het niet", zo is de CEO klip en klaar.

Dan gaat De Meo in op de prestaties van 2024. "Dit jaar hebben we het verknald met de auto. Als je alles bij elkaar optelt, zijn we tot 1,5 seconde verwijderd van waar we moeten zijn. Voor dit jaar en in 2025 zullen we het proberen met de huidige setup. En dan pushen we om de dingen goed te krijgen voor de volgende cyclus. Dat is de uitdaging. Maar we zullen alles doen wat nodig is om een competitief team te zijn."

De Meo vervolgt: "Ik verwacht een veel betere performance van het team. We zijn hier niet om P16 te zijn. We moeten zo vaak als mogelijk in de mix zitten. Soms ben je tweede, soms ben je vijfde, maar dat zou ons niveau moeten zijn. Alpine zou een van de teams in de Formule 1 moeten zijn met de breedste schouders, omdat het de steun heeft van de Renault Group. Ik denk niet dat we het op dit moment verdienen om een topteam te zijn, maar we zitten niet in de F1 om toeristen te zijn, dus we moeten hard werken."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024